Francuska i Poljska otvaraju SP rukometaša

Utakmicom skupine B između Francuske i Poljske u rasprodanoj Spodek Areni u Katowicama večeras će biti otvoreno 28. svjetsko prvenstvo rukometaša kojemu su domaćini Švedska i Poljska, piše hrt.hr.

Naslov svjetskih prvaka brane Danci koji su prije dvije godine u Egiptu slavljem protiv Švedske u finalu stigli do drugog uzastopnog naslova. Najviše titula, šest, imaju Francuzi.

– Prva je utakmica, igramo u Poljskoj, protiv odlične momčadi koju će bodriti tisuće navijača. Neće biti lako, rekao je francuski izbornik Guillaume Gille, kojega muče ozljede igrača.

Hugo Descat i Timothey N’Guessan su među zadnjim “žrtvama”, a nema ni Benoita Kounkouda niti Karla Konana. Unatoč tome, Francuska je i dalje jedan od favorita. Nikoli Karabatiću ovo će biti deveto svjetsko prvenstvo, a 150. nastup za Les Experts, kako Francuzi zovu svoje rukometaše, ubilježit će sjajni Kentin Mahe

– Uzbuđeni smo, malo ima i stresa, ali nadamo se da ćemo našu zemlju i sebe učiniti ponosnima, rekao je izbornik Poljske Patryk Rombel koji se nada pomoći navijača.

– Poljski navijači su nevjerojatni i uvijek pomažu našim momčadima da igraju bolje, ne samo u rukometu. Oni će nam dati dodatnih 5-10 posto koliko je potrebno da postignemo nešto nevjerojatno, dodao je poljski izbornik.

Na Svjetskom prvenstvu nastupit će 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina sa po četiri momčadi. Gradovi domaćini u Poljskoj će, osim Katowica, biti Krakow, Gdanjsk i Plock, a u Švedskoj će rukometaše ugostiti Stockholm, Göteborg, Kristianstad, Jönköping i Malmö. 

Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini G u Jönköpingu, a prvi protivnik 13. siječnja bit će joj Egipat. Dva dana poslije izabranici Hrvoja Horvata igrat će protiv SAD-a, a 17. siječnja zaključit će prvi dio natjecanja dvobojem protiv Maroka. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?