Modrić u Saudijskoj Arabiji u lovu na novi trofej

Saudijska Arabija i grad Rijad od srijede do nedjelje bit će domaćini 39. izdanja španjolskog Superkupa, a četvrtog u novom formatu uz sudjelovanje četiri momčadi, piše hrt.hr.

Nastupit će Real Madrid kao prvak Španjolske, Barcelona kao drugoplasirana momčad La Lige, te finalisti Kupa kralja – pobjednik Real Betis i poražena Valencia.

Danas će u polufinalu na stadionu King Fahd International snage odmjeriti Real Madrid i Valencia, a u četvrtak je na rasporedu drugi polufinalni ogled u kojemu se sastaju Real Betis i Barcelona. Finale je na rasporedu 15. siječnja.

Novi format Superkupa startao je od sezone 2019/20. u Jeddahu, a pobjednik je bio Real Madrid koji je u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca svlado gradskog suparnika Atletico. Sudjelovali su još Valencia i Barcelona. Zanimljivo, Kraljevski klub je nastup izborio kao trećeplasirana momčad La Lige.

Godinu dana poslije, 2021. finale se igralo u Sevilli, a naslov je pripao Athletic Bilbau pobjedom nakon produžetaka protiv Barcelone. Athletic je te sezone bio finalist Kupa. Na Superkupu su nastupili i Real Sociedad te Real Madrid.

Prošle godine domaćin španjolskog Superkupa ponovno je bila Saudijska Arabija, a novi trofej uzeo je Real Madrid i to kao drugoplasirana ekipa španjolskog prvenstva. U finalu u Rijadu Kraljevski klub je svladao Athletic Bilbao 2:0 golovima Luke Modrića i Karima Benzeme

Hrvatski veznjak sada će u Rijadu pokušati stići do novog naslova s Real Madridom, s kojim već ima 22 titule u bogatoj karijeri.

Večerašnji ogled Real Madrida i Valencije bit će njihov četvrti u španjolskom Superkupu. Zadnji puta igrali su 2020. u polufinalu, a slavio je Real 3:1 koji je kasnije stigao do naslova.

Modrić je i u toj utakmici bio strijelac postigavši pogodak u 65. minuti, a za Real su zabili i Toni Kroos (15) te Isco (39), dok je utješni gol za Valenciju zabio Daniel Parejo (90+2/11m). 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?