Cavendish u Astani

Britanski biciklist Mark Cavendish (37) novi je član momčadi Astana Qazaqstan te će u njezinom dresu u srpnju pokušati osvojiti rekordnu 35. etapnu pobjedu na najvećoj svjetskoj utrci “Tour de Franceu”, piše hrt.hr.

Cavendish je ranije potpisao ugovor s francuskom momčadi B&B Hotels za 2023. godinu, no kako je taj sastav pred gašenjem zbog financijskih problema iskusni Britanac odlučio je pronaći novoga poslodavca.

Svjetski prvak iz 2011. godine Cavendish se 2021. izjednačio s velikim Belgijancem Eddyjem Merckxom na prvom mjestu po broju osvojenih etapa na “Touru” sa 34 slavlja, no prošle godine nije uspio u namjeri osamostaliti se na vrhu te liste jer je u njegovoj dosadašnjoj momčadi Quick-Step Alpha Vinyl status prvog sprintera dobio Nizozemac Fabio Jakobsen.

– Oduševljen sam što pred sobom imam novu avanturu. Početkom karijere vozio sam s Aleksandrom Vinokurovom, a sada ću biti momčadski kolega s njegovim sinovima. Iza mene je duga karijera, ali još uvijek me veseli utrkivanje na biciklu. Cilj je i dalje biti na vrh pobjedničkog postolja, kazao je Cavendish koji je u karijeri ostvario 161 pobjedu na raznim utrkama.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?