FUP: Mostarac uhićen u akciji “Hum”

U nastavku akcije “Hum”, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, lišili slobode osobu inicijala A.F. (1991.) nastanjenog u Mostaru, priopćeno je iz FUP-a.

Uhićena osoba se sumnjiči za krivično djelo „Organizirani kriminal“ u vezi s krivičnim djelom ubojstvo u pokušaju, te krivičnim djelima „Izazivanje opće opasnosti“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“, Krivičnog zakona Federacije BiH.

Ranijom istragom zadokumentirana  je organizirana kriminalna grupa na čelu sa osobom inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predana u dalju nadležnost tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navodi se u priopćenju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?