Gorica u novom ruhu, Varaždin želi nastaviti tamo gdje je stao

Prije vikenda i nastavka hrvatskog prvenstva sutra će susret odigrati Gorica i Varaždin. Riječ je o zaostaloj utakmici posljednjeg kola jesenskog dijela koja je odgođena zbog koronavirusa. Velikogoričani se svakako nadaju boljem nastavku sezone s novim stožerom, dok su Varaždinci ostali bez važne karike u svojim redovima, piše hrt.hr.

Gorica u proljetni dio sezone ulazi s jednim ciljem – ostati i iduće sezone u prvoligaškom društvu. Sve je to osim lagana zadaća s obzirom na to da je Gorica prvi dio sezone završila na začelju HNL-a sa samo 7 bodova u 16 odigranih utakmica. Zimska stanka donijela je dosta promjena u svlačionici pa momčad iz Turopolja u nastavak sezone kreće s novim stručnim stožerom koji predvodi trener Željko Sopić te s novim sportskim direktorom, Marijom Brkljačom.

– Kad se boriš za prvaka, to ćeš napraviti na kvalitetu, a kad se boriš za ostanak, ostaješ na karakter. Naravno da trebaš imati kvalitetu, ali karakter je presudan i takve smo igrače birali, kazao je Željko Sopić.

Aleksandar JovičićMoussa WaguéTyrese FrancoisDeni JurićAmet KorçaPaulius Golubickas Wallace više nisu igrači Gorice, dok su nova lica Kristian FućakSlavko BralićVinko Petković – trojac koji je stigao na posudbu iz Osijeka, Valentino MajstorovićFilip MrzljakRobert Ćosić te najzvučnije pojačanje – slovenski napadač Tim Matavž koji je najveći trag ostavio u Nizozemskoj. 

– Izbalansirali smo momčad više nego u odnosu na jesen i vjerujem da ćemo gledati bolju Goricu, kazao je Brkljača.

Sve navedene promjene u Gorici donijele su pozitivne stvari ondje gdje je najvažnije, a to je zeleni travnjak. No pravi test Gorica ima sutra kada u zaostaloj utakmici 17. kola ugošćuje hit momčad prvog dijela sezone – Varaždin.

U odnosu na Goricu, Varaždinci imaju 15 bodova više. Jesenski dio završili su na petom mjestu uz jako dobru i kvalitetnu igru s rukopisom trenera Marija Kovačevića. Forma za nastavak prvenstva brusila se na pripremama u Varaždinu i na Čiovu.

– Dobili smo puno simpatija iz cijele Hrvatske. Ljudima se svidjelo kako Varaždin igra. Opet ćemo tražiti igru da postignemo gol više i nastavimo kako smo krenuli, ali da budemo još i bolji, rekao je Kovačević.

Marijo Kovačević je ovom prijelaznom roku ostao bez važne karike – Ivana Posavca koji je otišao u slovensku Olimpiju, a klub su još napustili Matija KatanecFilip Brekalo, Demir PecoIvan Ćubelić i Mato Stanić. Pojačanja barem zasad nema, ali dobra vijest za navijače Varaždina ostanak je Tonija Teklića koji ove sezone igra odlično.

– Odradili smo dobru polusezonu i spremni smo za nastavak sezone. Ekipa diše kao jedan i ne vidim razloga zašto ne bismo nastavili s dobrim igrama i u drugom dijelu sezone, kazao je Teklić.

Nakon Gorice, Varaždinici u iduća tri kola dočekuju Lokomvotivu i Slave Belupo, a početkom veljače gostuju u Puli kod Istre.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?