Poljud širi kapacitet, pogledajte kako izgledaju radovi

Sutra nam se vraća HNL, nogometna uzbuđenja u domaćem prvenstvu počinju ogledom Gorice i Varaždina u zaostaloj utakmici 17. kola, a na našem Drugom programu u nedjelju od 15 sati moći ćete pratiti okršaj Hajduka i Šibenika na Poljudu, piše hrt.hr.

S Poljuda samo nekoliko dana uoči povratka natjecateljskom nogometu stižu zanimljivi prizori. Uprava kluba odlučila se na proširenje kapaciteta te na postavljanje zaštitnih mreža na tribinama kako bi se spriječilo bacanje baklji na teren. 

Splićani su postavili mreže i između sjevernog dijela gledališta prema zapadnoj i istočnoj tribini, a postoji i opcija da se mreža razapne između juga prema zapadnom dijelu gledališta.

Nove mreže tražila je i policija kako bi spriječila gledatelje da prelaze s jedne tribine na drugu, a postavljanje mreža značilo bi i veći kapacitet na tim tribinama za otprilike 600 mjesta jer su krajnji okomiti redovi prazni zbog sigurnosnih razloga.

Što se tiče montažnih tribina, one se postavljaju uz istočnu tribinu, navijači bi tako trebali biti samo nekoliko metara od igrača, a u klubu bi se mogli odlučiti to napraviti i na zapadnoj tribini. U slučaju da im se to proširenje pokaže kao dobar potez, kapacitet Poljuda mogao bi biti povećan za nekoliko tisuća mjesta. 

Podsjetimo, Hajduk će prvu utakmicu u nastavku sezone igrati pred praznom sjevernom tribinom zbog nereda u Koprivnici. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?