Cindrić: Deset lopti dosuđeno za njih, a nijedna za nas, to je stvarno katastrofa

Hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale, piše hrt.hr.

Hrvatska remizirala s Danskom, Kauboji odigrali izvanrednu utakmicu

Kako do četvrtfinala? Hrvatska na teoretskim izgledima za plasman dalje

– Odigrali smo jednu jako tešku utakmicu, dali smo sve od sebe. Nažalost, nismo pobijedili, no možemo biti zadovoljni s bodom i prikazanim večeras. Nije bilo lako, imali su pune tribine uz sebe, ali znali smo da im možemo parirati samo čvrstom obranom. Nisu imali rješenja nego su igrali 7 na 6 u napadu, a mi se nismo mogli obraniti u drugom poluvrmenu i postići koji laki gol. Preponosan sam na cijelu ekipu, rekao je Luka Cindrić pa se osvrnuo i na suđenje:

– Suđenje neću komentirati, ali mislim da je sramota da u ovakvoj utakmici odlučuju deset lopti za njih, nijednu za nas, to je stvarno katastrofa, ali to nije pitanje za nas, tim se nek’ bavi netko drugi.

Za kraj je zahvalio svim navijačima koji su ih bodrili na ovoj utakmici.

Igor Karačić je završio utakmicu s tri gola.

– Trudili smo se od prve do zadnje minute. Držali smo ih cijelu utakmicu, nisu imali prava riješenja. Teško je komentirati na kraju, možda je ostalo neke teoretske nade. Nažalost, na neke stvari na terenu, što se tiče naše igre i angažmana možemo utjecati, ali na neke više sile ne možemo. Nismo otišli tamo gdje smo željeli,” kazao je Karačić nastavivši: “Želio bi pohvaliti dečke, poslije onako bolnog poraza od Egipta, vratili smo se i skupili. Kada se uđe opušteno, hladne glave, a željni pobjede i dokazivanja, onda to izgleda kao danas.

Karačić je naglasio kako je sada najvažnije izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre.

– Hrvatska još puno godina može igrati dobar rukomet, ali rezultati su takvi kakvi su. U blagom smo padu, ne smijemo dozvoliti da i drugi put izgubimo olimpijske igre.

Mate Šunjić je utakmicu završio sa šest obrana, koliko je imao i njegov danski kolega Niklas Landin.

– Nismo zadovoljni nakom remija, ostaje žal za pobjedom pa da se možemo nadati nekim rezultatima u zadnja dva kola. Zadovoljan sam kako smo se danas borili, to je prava Hrvatska. Ono što mi sada možemo je odigrati preostale dvije utakmice kao ovu danas, a poslije ćemo vidjeti, kazao je Šunjić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?