Kako do četvrtfinala? Hrvatska na teoretskim izgledima za plasman dalje

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je odličnu utakmicu u prvom kolu drugog kruga na Svjetskom prvenstvu remiziravši s Danskom 32:32 te tako teoretski ostala u igri za četvrtfinale u koje će se plasirati dvije najbolje momčadi u skupini, piše hrt.hr.

Hrvatska prvo u subotu igra protiv Belgije, a zatim u ponedjeljak protiv Bahreina, a ostali parovi su u subotu Bahrein – Egipat, SAD – Danska, a u ponedjeljak Belgija – SAD te Egipat – Danska.

Postoji nekoliko manje vjerojatnih scenarija u kojima ili Egipat ili Danska gube obje utakmice do kraja, no u sljedećem kolu Danci igraju protiv SAD-a i nemoguće je očekivati šokantan poraz, dok Bahrein ima nešto više šansi protiv Egipta, no opet je veliki autsajder, pa će tako Hrvatska morati pobijediti u obje utakmice te “samo” čekati kiks Danaca u zadnjem protiv Egipta.

I tada nam nisu najbolje šanse jer bi odlučivala ukupna gol razlika, a Danska je trenutačno na +30, a mi na +9, te je za očekivati da Danci neće ništa prepustiti slučaju i podebljati tu razliku protiv najslabijih Amerikanaca.

Ipak, kad postoje teoretske šanse, ništa nije gotovo.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?