Otkriveno tko će naslijediti Graceland nakon smrti Lise Marie Presley

Poznato imanje Elvisa Presleyja, Graceland, pripast će njegovim unukama.

Kćeri nedavno preminule Lise Marie Presley naslijedit će ga prema želji njihove majke. Imanje u Memphisu tako će podijeliti 33-godišnja Riley Keough te 14-godišnje blizanke Harper i Finley Lockwood, potvrdio je glasnogovornik za People.

Imanje je vrlo popularno među obožavateljima kralja rock‘n‘rolla, a ne samo da je Lisa Marie tamo odrasla već je na imanju i 1977. preminuo Elvis, i to kad su mu bile 42 godine. Lisa Marie tada je imala samo 9 godina, piše Index.hr.

Graceland je bio ostavljen Lisi Marie, jedinom djetetu kralja rock‘n‘rolla, kao dio njezina nasljedstva u zakladi nad kojom je ona preuzela kontrolu 1993., na svoj 25. rođendan, te je postala jedina vlasnica imanja.

Vrijednost Gracelanda procijenjena je na čak 500 milijuna dolara

Kako bi nastavila uspješno upravljati njime, Lisa Marie odlučila je osnovati novu zakladu sa svojom majkom, 77-godišnjom Priscillom Presley. Ona je lukavo osnovala Elvis Presley Enterprises, otvorila Graceland za javnost te obožavateljima ponudila obilaske imanja i mogućnost noćenja te tako kapitalizirala njegov imidž i masovno obožavanje.

Elvis je slavnu kuću kupio 1957. godine za 100 tisuća dolara, a časopis Rolling Stone 2020. godine pisao je kako je vrijednost Gracelanda procijenjena na čak 500 milijuna dolara.

“Graceland je dan meni i zauvijek će ostati moj. A nakon mene naslijedit će ga moja djeca. Nikada ga nećemo prodati”, izjavila je Lisa Marie 2013. godine.

Podsjetimo, Presley je pretrpjela srčani zastoj u svom domu u predgrađu Los Angelesa Calabasasu, a mediji su izvijestili da su bolničari izveli postupak oživljavanja i dali joj epinefrin kako bi ponovno pokrenuli njezin puls. Nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Los Angelesu, preminula je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?