Protiv Belgije zadržati nadu za četvrtfinale

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je s Danskom 32:32 u prvom kolu drugog kruga Svjetskog prvenstva i tako zadržala teoretske šanse za plasman u četvrtfinale nakon što ju je na otvaranju prvenstva razočaravajuće porazio Egipat. Sinoćnju igru treba ponoviti i protiv Belgije koja nas čeka u subotu, piše hrt.hr.

Hrvatska i Belgija igrale su prije tri mjeseca. Naši su rukometaši slavili 30:27 u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine. 

Belgija je prvi put na svjetskom prvenstvu, odnosno bilo kojem velikom natjecanju. Do Švedske je stigla pobjedom u play-off-u protiv Slovačke. Na ovom prvenstvu najprije je teško poražena od Danske 43:28. Zatim je dobila Tunis 31:26, pa izgubila posljednji susret u prvom krugu od Bahreina 30:28 i s nula bodova prošla dalje. Drugi je krug otvorila porazom od Egipta 33:28.

Ključni čovjek Belgije koju vodi Francuz Yerrime Sylla je vratar Jef Lettens (Fenix Toulouse). U uzvratnom susretu doigravanja za SP obranio je 18 lopti. Ovdje je u četiri susreta skupio 35 obrana.

Od ostalih igrača treba izdvojiti Raphaela Kottersa (Istres Provance Handball), prvog strijelca reprezentacije trenutačno na svjetskom prvenstvu s 20 pogodaka. Izvorno je desni vanjski, ali može i na desno krilo po potrebi. Tu je i Arber Qerimi (Hubo Handball, Belgija), koji je kratko vrijeme bio igrač PPD Zagreba. Sa 16 pogodaka on je trenutačno drugi strijelac Belgije u Švedskoj. 

– Hrvatska mora i tu utakmicu odigrati na svom maksimumu jer možda u za nas sretnom raspletu odlučuje gol-razlika. Ako ne, onda barem da pokaže kako je otvaranje turnira s Egiptom bio samo loš dan i hrvatski rukomet još uvijek pripada najužem svjetskom vrhu. Ne treba zaboraviti da u nekim kombinacijama čak i deveto mjesto može reprezentaciju odvesti u kvalifikacije za Olimpijske igre, objavio je HRS

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?