Horvat realan: Zaboravimo Dance i osvojimo deveto mjesto

Izbornik Hrvoje Horvat nakon pobjede nad Belgijom 34:26, a kojom je Hrvatska teoretski, iako s minimalnim izgledima, još uvijek u prilici proći u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, posebno je pohvalio vratara Matu Šunjića, piše hrt.hr.

Vratar Mate Šunjić skupio je čak 20 obrana te je proglašen igračem utakmice.

– Dobro otvaranje, dobar naš vratar i zabili smo puno lakih pogodaka. Šteta što u drugom dijelu nismo to izdržali energetski, bilo je problema s ozljedama. Pohvaljujem Šunjića za 20 obrana, imao je izvrsnu izvedbu. Ne treba gledati Dance, važno je dobiti utakmicu s Bahreinom i osvojiti deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je sada primarni cilj, kazao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat

Vratar Mate Šunjić slaže se da je prvi cilj izboriti deveto mjesto.

– Plan je bio pobijediti u preostale dvije utakmice, prva je bila Belgija danas. Ekipa koja uopće nije naivna. Igraju dobar rukomet, dobro smo ušli u utakmicu, napravili razliku već prvo poluvrijeme i to je donijelo pobjedu danas. Uvijek smo skupa, kada su golmani malo slabiji, kada su igrači. Tako funkcionira ekipa. Nekada povuki oni, nekada mi. Evo danas je bilo dobro. Ostaje još Bahrein, ekipa koja igra jako dobro. Egipat, Belgija i Danska su ih pobijedili, imali su relativne probleme da pobijede protiv Bahreina. Igramo za treću poziciju, ako ne bude većih iznaneđenja. Nama je cilj pobijediti tu utakmicu te napraviti što je bolji plasman na kraju. 

Hrvatska ima još teoretske šanse za prolazak u četvrtfinale.

– Teorija postoji. Na nama je da odradimo svoje, ako se dogodi neko čudo, nitko sretniji od nas.  

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?