Rukometaši s osam razlike svladali Belgiju

U susretu 2. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou svladala Belgiju s 34-26 (21-13) i tako još uvijek ostala s teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale, piše hrt.hr.

Nažalost, ranije je Egipat pobijedio Bahrein i osigurao mjesto u četvrtfinalu, a Hrvatskoj ostaje tek mizerna šansa da će afrički prvak svladati i Dansku, pa se temeljem gol-razlike ugurati među osam najboljih.

Hrvatska želi i devetu poziciju, koja vodi u olimpijske kvalifikacije, a za to će se morati dobiti Bahrein u zadnjoj utakmici.

Hrvatska je utakmicu otvorila na pravi način, s čvrstom obranom i poletnim napadom, pa su Kauboji poveli s 3-0.

Obranama vratara Mate Šunjića, njih čak 9 u prvom dijelu, Hrvatska u 13. minuti dolazi do prednosti 10-4, a na poluvremenu je razlika narasla na 21-13.

U 39. minuti naša prednost odlazi na +11, da bi potom uslijedilo nekoliko promašenih “zicera”, očitog umora kod Hrvatske i fantastičnih obrana belgijskog vratara Lettensa.

Cijelo drugo poluvrijeme prošlo je bez ritma, uz puno tehničkih pogrešaka i obrana vratara, pri čemu je hrvatski čuvar mreže Mate Šunjić je imao izvrsnih 20 obrana i proglašen je igračem utamice.

Kod Hrvatske je Marin Jelinić dao 6 golova, a Filip Glavaš i Ivan Martinović po pet.

Posljednje kolo je na rasporedu u ponedjeljak, 23. siječnja kada će igrati SAD – Belgija, Hrvatska – Bahrein, te Egipat i Danska.

Prve dvije reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu.

– Dobro otvaranje, dobar naš vratar i zabili smo puno lakih pogodaka. Šteta što u drugom dijelu nismo to izdržali energetski, bilo je problema s ozljedama. Pohvaljujem Šunjića za 20 obrana, imao je izvrsnu izvedbu. Ne treba gledat Dance, važno je dobiti utakmicu s Bahreinom i osvojiti deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je sada primarni cilj, kazao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat


60′ Gotova je utakmica. Hrvatska je svladala Belgiju 34:26. Igračem utakmice proglašen je Mate Šunjić, imao je ukupno 20 obrana

50′ Hrvatska ima 9 razlike, ušli smo u zadnjih 10 minuta

39′ Hrvatska ima vodstvo od 10 razlike protiv Belgije

30′ Kraj prvog poluvremena! 21-13 Hrvatska ima velikih osam golova prednosti.

17′ Prvo ime Hrvatske je vratar Šunjić koji je na polovici prvog poluvremena skupio šest obrana i na nestvarnih je 55 posto

15′ Nakon prvih 15 minuta Hrvatska dominira protiv Belgije i ima veliku prednost od šest razilke, 11-5 za naše

Bahrein je u danas ranije odigranom meču s Egiptom poražen 26:22 i tako još dodatno smanjio izglede Hrvatske u plasman u iduću fazu natjecanja. Egipat je ovom pobjedom osigurao prolaz u četvrtfinale pa sada našima igra samo još jedan scenario. 

Hrvatska mora upisati dvije iznimno uvjerljive pobjede, danas protiv Belgije i za dva dana protiv Bahreina, dok Danci moraju izgubiti od Egipta.

Hrvatska bi nakon ovakvog raspleta morala imati i bolju gol-razliku od Danaca, a trenutno Danci imaju +30, a to će dodatno popraviti protiv SAD-a večeras.

Mi smo trenutno na +9, a to znači da bi danas i u ponedjeljak morali ‘pregaziti’ protivnike. 

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?