Francuska bolja od Španjolske, Mađarska u četvrtfinalu

Rukometne reprezentacije Francuske, Španjolske, Švedske i Mađarske i službeno su prva četiri sudionika četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, piše hrt.hr.

Plasman među osam najboljih osigurali su i Egipat, Njemačka i Norveška, a u ponedjeljak će se razriješiti s koje pozicije. Posljednji putnik u četvrtfinale bit će Danska ili Hrvatska. No, Danci imaju dva boda više i puno bolju gol-razliku.

Francuska je u susretu posljednjeg kola skupine I pobijedila Španjolsku sa 28-26 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok Španjolska ide dalje kao drugoplasirana.

Francuska je vodila veći dio prvog poluvremena u jednom trenutku i s tri gola razlike, ali se na odmor otišlo s rezultatom 13-13. Na otvaranju drugog dijela Španjolci su zaigrali bolje, poveli su 19-16, imali su i 21-18, ali su Francuzi okrenuli rezultat i u završnici stigli do +3 (27-24) obranivši prednost do kraja.

Kod Francuza najefikasniji su bili Nedim Remili, Dika Mem, Kentin Mahe Thibaut Briet sa po četiri gola, dok je Vincent Gerard imao čak 16 obrana. Kod Španjolaca istaknuo se Daniel Fernande Jimenez sa sedam golova i Rodrigo Corrales Rodal sa 12 obrana.

Treće mjesto u skupini osvojila je Slovenija koja je u zadnjem kolu pobijedila Crnu Goru sa 31-23. Aleks Vlah sa šest i Domen Novak s pet golova predvodili su Sloveniju, dok je Risto Vujačić s pet golova predvodio suparničku ekipu.

Pobjedu u zadnjem kolu ostvarila je i Poljska porazivši Iran sa 26-22.

Iz skupine 2, koja se križa sa skupinom u kojoj je Hrvatska, četvrtfinale su izborili Švedska i Mađarska.

Šveđani su i prije zadnjeg kola osigurali “jedinicu”, a u zadnjem kolu za drugo mjesto izborila se i Mađarska, dok je Portugal otpao.

Švedska je u zadnjem kolu pobijedila Portugal sa 32-30 i tako pomogla Mađarskoj koja je u ranije odigranom susretu porazila Zelenortske Otoke sa 42-30 i potom čekala vijesti sa švedsko – portugalskog okršaja.

Portugalcima je za prolaz bio dovoljan i bod, ali nisu uspjeli. Na poluvremenu su vodili sa 14-13, no u nastavku susreta Švedska je povela sa šest razlike i na koncu slavila sa 32-30.

Šveđane, koji će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane skupine u kojoj se nalazi Hrvatska, predvodili su Daniel Petterssons s osam i Eric Johansson sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Antonio Areia s osam i Victor Iturriza sa sedam golova.

U ponedjeljak slijedi rasplet u skupinama III i IV. Za nas su svakako najvažnije vijesti iz Malmoa gdje igra hrvatska reprezentacija. “Kauboji” imaju još teoretske izglede za plasman u četvrtfinale. U zadnjem kolu u 18.00 sati čeka ih ogled protiv Bahreina, a potom slijedi susret između Danske i Egipta. Hrvatskoj treba uvjerljiva pobjeda protiv Bahreina, te uvjerljiva pobjeda Egipta protiv Danske.

U skupini III Njemačka i Norveška su osigurale prolaz u četvrtfinale i prije zadnjeg kola, a u međusobnom susretu razriješit će tko će biti pobjednik skupine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?