Nezaustavljivom Arsenalu pobjeda u derbiju protiv Uniteda

U derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je pobijedio Manchester United sa 3-2 i ponovo ima pet bodova prednosti ispred Manchester Cityja, piše hrt.hr.

“Topnici” i “Crveni vragovi” odigrali su sjajnu predstavu s pet golova i nizom prilika na obje strane, a pogodak odluke Arsenal je zabio u posljednjim minutama susreta.

ManU je poveo u 17. minuti golom Marcusa Rashforda, no samo sedam minuta kasnije izjednačio je Edward Nketiah. U 53. minuti je Bukayo Saka lijepim udarcem s više od 20 metara okrenuo rezultat u korist domaćina, no radost “Topnika” kratko je trajala. U 59. minuti je nakon ubačaja iz kornera izjednačio Lisandro Martinez.

Arsenal je u završnoj četvrtini susreta bio bolji, nizao je prilike, no Odegaard i Saka nisu bili precizni. Ipak, u 90. minuti Arsenal je zabio za pobjedu, a strijelac je bio Nketiah koji je postigao svoj drugi gol na utakmici. Pogodak se provjeravao zbog mogućeg zaleđa Zinčenka, a potom i Nketiaha. No obje situacije su bile čiste i sudac Anthony Taylor je pokazao na centar.

Arsenal ponovo ima pet bodova ispred Manchester Cityja koji je rutinski pobijedio Wolverhampton sa 3-0 uz tri gola norveškog napadača Erlinga Haalanda (40, 50-11m, 54).

Bio je to četvrti ligaški “hat-trick” 22-godišnjeg napadača koji je stigao do brojke od 25 golova ove sezone u Premier ligi.

U drugom susretu Leeds United i Brentford su odigrali bez golova.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti Fulham i Tottenham.

Arsenal vodi sa 50 bodova i susretom manje, Manchester City ima 45, a Newcastle United i Manchester United po 39 bodova.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?