Sela oko Bosanskog Grahova okovana snijegom, stabilizirana situacija u Drvaru

Borba ljudi i mehanizacije na području Bosanskog Grahova je uzaludna. Ni tijekom noći službe nisu uspjele doći do sela koje je okovano snijegom.

Iako je tijekom noći i jutros padao snijeg, najveće probleme stvara jak vjetar koji stvara nanose i smetove visine i do dvadesetak metara, piše N1.

Načelnik ove općine Uroš Đuran za N1 kaže da su i dalje neprohodni putevi prema selu Tiškovac te prema selima Tičevo i Preodac.

“Radi se o obiteljima, sve obitelji u Tiškovcu su oko 10 obitelji, u Tičevu kao i u Preodcu. Sve su starije osobe. U svakom trenutku postoji mogućnost da se nekome nešto dogodi, da mu zatreba pomoć koja za sada ne može doći do tih sela ”, rekao je Đuran.

Nakon dramatičnog vikenda situacija se u Drvaru stabilizirala, pa prema riječima načelnice općine Dušice Runić Trninić, nijedno selo nije odsječeno. Snijega, kaže, u središnjem dijelu općine jedva da ima, a u selima ga ima i do pola metra.

Put od ove općine u Federaciji BiH do općine Istočni Drvar u Republici Srpskoj je neprohodan. Zbog toga je ljudima koji su iz Drvara, a rade u Istočnom Drvaru, teško doći do posla. Kaže to načelnica Istočnog Drvara Milka Ivanković, koja tvrdi da su radnici prisiljeni ići okolnim putevima preko Bosanskog Petrovca, Ključa i Ribnika.

“Samo da se nekome nešto ne dogodi na putu. “Zamislite koliko dnevno toliko riskira 100 do 120 ljudi, jer se ne održava regionalna međuentitetska cesta koja povezuje dvije općine ”, kaže Ivanković.

Na području Istočnog Drvara nema odsječenih naselja, a visina snježnog pokrivača je između 40 i 70 centimetara.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?