Lagumdžija: „Nakon dugih razgovora s mojim drugom Denisom, prihvatio sam kandidaturu za ambasadorsko mjesto”

Zlatko Lagumdžija, bivši lider SDP-a BiH gostovao je jutros u programu BHRT-a. Potvrdio je da će prihvatiti poziciju veleposlanika BiH pri Ujedinjenim narodima.

-Ja sam na poziv mog druga Denisa Bećirovića imao jedan dugi razgovor na tu temu. Ja sam prvi put o tome razgovarao s mojim drugom, prvo sam ga pitao zašto je mene predložio, što se od mene očekuje. Ključno je bilo njegovo viđenje da mjesto šefa misije, veleposlanika BiH pri UN-u da je ta pozicija važnija nego što je bila od kad smo primljeni u UN.

Pitao sam ga je li to njegov prijedlog ili je nečiji drugi. On je rekao da je osmislio način na koji će predlagati kriterije za veleposlanike, kazao je Lagumdžija dodavši da kada je vidio popis kandidata za veleposlanike kako je to „spoj mladosti i mudrosti“.

-To mi je bilo prihvatljivo. Ja ne želim biti kandidat nijedne političke strane. Da imam podršku svih. Denis mi je rekao da je prijedlog usuglašen sa svim strankama.

-Prije tri dana sam dao pismeni odgovor da prihvaćam poziv na tu kandidaturu, bio sam zadnji kandidat koji je to predao.

Složili su nam se razlozi. Ovo je važan trenutak, moja komunikacija i veze u svijetu su važne. U mom telefonu ima puno važnih kontakata, kazao je Lagumdžija.

Podsjetimo, Zlatko Lagumdžija je “politički otac” Željka Komšića. Dok je vodio SDP BiH ta je stranka u dva navrata formirala izvršnu vlast u FBiH bez stranaka koje su predstavljale većinsku izbornu volju hrvatskog naroda u BiH. U dva je navrata, pod njegovim vodstvom, SDP BiH kandidirao Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, iako je bio svjestan da je podrška toj stranci među Hrvatima zanemariva. Na taj je način osmislio kako Bošnjaci mogu oteti malobrojnijim Hrvatima mjesto Hrvatskog člana državnog vrha.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?