SAD podnio tužbu protiv Googlea zbog digitalnog oglašavanja

Američko ministarstvo pravosuđa podiglo je još jednu tužbu protiv Googlea, tvrdeći da nastoji uspostaviti monopol na tržištu digitalnog oglašavanja, piše hrt.hr.

Ministarstvo je u utorak objavilo da je protiv internetskog diva podnijelo tužbu na sudu u saveznoj državi Virginiji zbog monopoliziranja više proizvoda na području tehnologije digitalnog oglašavanja.

Google se služio metodama koje su protuzakonite, krše propise o tržišnoj utakmici i nastoje suzbiti konkurenciju kako bi otklonio prijetnje koje bi mogle ugroziti njegovu dominantnu poziciju na tržištu tehnologija digitalnog oglašavanja, objasnio je državni odvjetnik Merrick Garland.

Tvrtka je ograničavala ravnopravnu tržišnu utakmicu akvizicijom konkurenata i zahtjevima izdavačima internetskih stranica da prihvate njezine alate, objašnjavaju u ministarstvu.

Zato su u tužbi, između ostalog, zatražili da se Googleov odjel za oglašavanje rastavi na manje poslovne cjeline.

Ministarstvo je već podiglo jednu tužbu protiv internetskog diva, i to u 2020. godini, tvrdeći da nastoji izgraditi monopolističku poziciju na tržištu pretraživanja i oglašavanja na tražilicama. Ročište u tom slučaju zakazano je u rujnu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?