Nizozemci analizirali mlade nade Vatrenih, izdvojili trojicu

Nakon što je ždrijebom određeno da će u polufinalu Lige nacija igrati Nizozemska i Hrvatska, tamošnji mediji raspisali su se o Vatrenima. Poglavito o onim mlađima koji bi jednog dana trebali biti okosnica hrvatske reprezentacije, piše hrt.hr.

Portal NU.nl u svojoj analizi izdvojio je trojicu: Joška Gvardiola (21), Lovru Majera (25) i Luku Sučića (20).

Kaže kako se za Gvardiola otimaju najjači europski klubovi.

– Joško Gvardiol otkriće je na Svjetskom prvenstvu jer 21-godišnji branič nije propustio nijednu minutu na turniru te je zabio u utakmici za treće mjesto protiv Maroka (2:1). U borbi za titulu najboljeg mladog igrača turnira izgubio je od Argentinca Enza Fernandeza.

Drugi na listi mladih nada 25-godišnji je veznjak Rennesa Lovro Majer. 

– Drugi istaknuti igrač je Lovro Majer, 25-godišnji veznjak koji je igrao za Rennes, ali je, među ostalima, zainteresirao PSG i Real. Majer je centralni vezni igrač sjajnih dodavanja. Ljevonogi veznjak ima lijep dribling i dobro izvodi slobodne udarce.

Navode da je glavni problem vezano uz Majera u ekipi Hrvatske to što su mu konkurencija Luka ModrićMateo Kovačić Marcelo Brozović, a kao što znamo, riječ je o ponajboljem veznom redu na svijetu. 

Osvrnuli su se na 20-godišnjeg Luku Sučića, igrača RB Salzburga. 

– Luku Sučića, koji ima 20 godina, smatraju novim Modrićem. Razlika u godinama među njima manja je od 17 i mladić se stoga ugleda na dobitnika Zlatne lopte 2018. Sučić, koji je ostao na klupi Hrvatske tijekom Svjetskog prvenstva, Modrića opisuje kao svog idola i nogometnu inspiraciju. “Mali Luka” na treninzima gleda “Velikog Luku” kao Boga. Ljevonogi veznjak tehnički je nadaren igrač sa sjajnim udarcem iz daljine. Cijelu dosadašnju karijeru proveo je u rodnoj Austriji. Od ljeta 2020. pod ugovorom je s RB Salzburgom gdje se istaknuo s ukupno 13 golova i deset asistencija, ističe nizozemski portal.

Podsjetimo, Hrvatska i Nizozemska 14. lipnja odigrat će polufinale Lige nacija na stadionu u Rotterdamu, a dan poslije sučelit će se Španjolska i Italija u Enschedeu. 

Utakmica za treće mjesto igrat će se 18. lipnja u 15 sati, dok je finale isti dan u Rotterdamu od 20.45.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?