Robot umjetne inteligencije će sljedeći mjesec prvi put braniti optuženog na sudu

Robot- odvjetnik je kreacija koju pokreće umjetna inteligencija, a sljedeći mjesec će se prvi put naći u ulozi zbog koje je osmišljen, kada će na sudu pomoći optuženom da se izbori sa prometnom kaznom.

Izvršni direktor DoNotPaya Joshua Bowder je rekao da ova umjetna inteligencija radi uz pomoć pametnog telefona. Robot sluša sudske argumente i formulira odgovore za optuženog i preko slušalica mu govori šta da kaže u realnom vremenu.

Robot-odvjetnik će svoj prvi slučaj preuzeti 22. veljače, potvrdio je Bowder na Twitteru, ali nije otkrio ime klijenta niti sud.

“22. veljače u 13:30, povijest će se praviti. Po prvi put ikada, robot će predstavljati nekoga u sudnici u SAD-u. DoNotPay AI će šapnuti nekome na uho tačno šta da kaže. Rezultate ćemo objaviti i podijeliti više nakon što se dogode. Poželite nam sreću!”, tvitao je.

Inače, ova tvrtka DoNotPay se bavi umjetnom inteligencijom i već je koristila pisma i chatbote generisane umjetnom inteligencijom kako bi pomogla ljudima da osiguraju povrat novca za WI-FI tokom ljeta dok nije radio. Oni su koristili šablone prilikom pomoći ljudima, a dobili su više od dva miliona sporova za korisničku podršku i sudskih sporova u ime pojedinaca protiv institucija i organizacija.

Njihov izum se može legalno koristiti u nekim sudnicama, ali u većini ne. Odvjetnici to također ne podržavaju, o čemu je detaljnije pisao CBS.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?