Prvak BIH dočekuje ‘Sokice’, dio tima ostao u Mostaru zbog povreda

-Evo nas gazimo upravo Romaniju, snijega na sve strane – govori nam trener SOK Mostar Darko Drmač kojeg smo zatekli u putu prema Brčkom gdje njegova ekipa večeras igra protiv ŽOK Bimal Jedinstvo. 

‘Sokice’ očekuje jedno teško gostovanje protiv ekipe koja je već godinama nedodirljiva u bh. odbojci. Ove godine njihovo status prvaka ugrožava ŽOK Gacko koje trenutno ima jedan bod više od prvakinja iz Brčkog, tako da večeras domaći tim sigurno neće kalkulirati i ići će punom snagom po novu pobjedu. Toga su svjesni u mostarskom klubu, ali to ne znači da se idu predati.

-Svi smo svjesni snage protivnika, ali isto tako znamo da nam je u utakmici u Mostaru malo nedostajalo da priču odvedemo u peti set. To je jasan pokazatelj kako možemo parirati najboljim timovima u Premijer ligi i ako igračice ispoštuju dogovor iz svlačionice, siguran sam da možemo napraviti iznenađenje. U svakom slučaju, očekujemo tešku utakmicu i pravu borbu na terenu. Zimsku stanku smo iskoristili da se što bolje pripremimo za nastavak sezone i pokažemo da SOK Mostar pripada vrhu Premijer lige BiH – govori za Pogled.ba trener Drmač.

Dodaje kako imaju određenih problema u sastavu zbog povreda igračica, što još više komplicira situaciju uoči ovoga gostovanja. 

-I nisu samo povrede problem. Svjesni smo kako iza ove utakmice nam slijede dvije još važnije utakmice koje će odlučiti našu poziciju u ovoj sezoni. Idući vikend igramo protiv Jahorine u Mostaru, a zatim nam slijedi okrušaj sa Kulom i te dvije utakmice moramo dobiti. Ne idemo na ovako dalek put da bi se predali, ali smo i svjesni kako nam ovo nije najvažnija utakmica nego ove dvije koje slijede iza nje. Moramo strateški razmišljati osobito kada znamo da povratak povrijeđenih igračica neće biti tako brz kako bi željeli – zaključio je trener Drmač u izjavi za Pogled.ba. 

Nakon prvog dijela sezone SOK Mostar zauzima sedmo mjesto na ljestvici Premijer lige i samo serija dobri rezultata će vratiti ‘Sokice’ u gornji dio ljestvice gdje im je realno i mjesto. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?