Novak branio Srđana: Nije imao namjeru podržati rat

Novak Đoković koji se uvjerljivom pobjedom protiv Tommyja Paula plasirao u finale Australian Opena, na konferenciji za medije osvrnuo se na ono što se dogodilo s njegovim ocem nakon meča s Rusom Andrejom Rubljovom, piše hrt.hr.

Podsjetimo, veliki je skandal izbio kada je njegov otac Srđan Đoković snimljen pored navijača koji su nosili majice s natpisom Z i imali rusku zastavu sa slikom Vladimira Putina.

Iako je Đoković stariji poslao priopćenje u kojem se zapravo ispričao zbog svega toga te nije došao gledati sina u polufinalu protiv Amerikanca, novinare je zanimalo što sam Novak Đoković misli o incidentu pred Rod Laver Arenom.

– Vidio sam kao i svi ostali što se dogodilo. Bila je netočna interpretacija pa je eskaliralo. Imali smo dosta razgovara s organizatorima, medijima… Nisam bio sretan što to vidim. Moja obitelj i ja smo prošli kroz ratove devedesetih, znamo koliko ratovi razaraju. Moj otac je poslije svakog meča pozdravljao navijače, fotografirao se, a sve kako bi im ugodio. Čuo sam što je rekao. Živjeli, a mediji su to loše prenijeli. Žao mi je što je sve eskaliralo, ali nije imao namjeru podržati rat ili sličnu inicijetivu. Nije mu drago što prolazim kroz to, istaknuo je Novak Đoković. 

Komentirao je i činjenicu da njegova oca nije bilo na polufinalnom meču.

– Nije bilo ugodno da je u loži, to je zajednička odluka. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati i hoće li biti u finalu. Sigurno je da bi htio biti na tribinama, no vidjet ćemo, poručio je srbijanski tenisač.

– Nadam se da će ljudi doći na finale gledati finale. Igrači i navijači bi trebali biti fokusirani na tenis koji je lijepi sport. Ovo će biti jedan od najposebnijih mečeva u sezoni. Uzbuđen sam što u finalu igram protiv Tsitsipasa. Grčka i srpska zajednica su velike, kroz povijest su dvije zemlje imale sjajne odnose, neće biti sukoba. Naprotiv, mislim da će podržavati, istaknuo je. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?