Sigurna pobjeda Bimal Jedinstva protiv SOK Mostar u Brčkom

Odbojkašice Bimal Jedinstva slavile su večeras protiv SOK Mostar rezultatom 3-0 u setovima. Meč u kojem nije bilo mnogo neizvjesnosti je samo potvrdio kako je ekipa iz Brčkog sa razlogom prvak BiH već niz godina, a ‘Sokice’ će bodove morati tražiti u idućim utakmicama, piše pogled.ba.

U prvom setu bilo je neizvjesno samo do rezultata 4-4. Domaće igračice uspijevaju napraviti serije od nekoliko poena i stvaraju razliku koja je nedostižna za mostarski tim. Konačni rezultat 25-17 u prvom setu samo je bio odraz razlike u kvaliteti igre dva tima. 

Igračice SOK Mostar ulaze mnogo kvalitetnije u drugi set, te stvaraju čak šest poena prednosti. Nakon rezultata 10-4 i 12-7 ‘Sokice’ bude nadu kako će vratiti set zaostatka, ali domaći tim to nije dopustio. Prvo je bilo 16-16, a zatim 18-18, a onda igračice Jedinstva imaju više koncentracije i uspijevaju osvojiti drugi set rezultatom 25-20.

Očito kako je rasplet drugog seta ostavio traga na igračice SOK Mostar jer smo u trećem setu gledali dominaciju domaćih igračice koje već u početnoj fazi seta prave razliku od nekoliko poena i uspijevaju se održati do kraja. Rezultat trećeg seta je bio 25-16 i Bimal Jedinstvo dolazi do još jedne sigurne pobjede. 

SOK Mostar idući tjedan na domaćem terenu dočekuje Jahorinu i svakako se očekuje kako će igračice trenera Darke Drmača upisati nove poene i pokušati uhvatiti priključak sa gornjim dijelom ljestvice Premijer lige BiH. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?