Juranović sjajno asistirao, Union Berlin izbacio Kovačev Wolfsburg

Union Berlin izborio je četvrtifnale njemačkog Kupa nakon što je u osimini finala pobijedio Wolfsburg 2:1 (1:1), piše hrt.hr.

Odličnu utakmicu za Union odigrao je hrvatski reprezentativac Josip Juranović koji je u zimskom prijelaznom roku stigao iz Celtica.

Gosti su poveli golom Waldschmidta u petoj minuti, ali samo sedam minuta kasnije domaćini su došli do izjednačenja preko Robina Knochea.

Juranović je odigrao kratku kombinaciju sa suigračem nakon kornera pa se odlučio na ubačaj te je na drugoj stativi savršeno pronašao Knochea koji je pospremio loptu u mrežu. On nije proslavio pogodak jer je u Union prije dvije godine došao baš iz Wolfsburga u kojemu je započeo profesionalnu karijeru.

U 79. minuti Juranović je prošao po desnoj strani i ubacio na glavu Beckera, koji je spustio loptu u peterac gdje je natrčao strijelac Behrens i postigao pobjednički pogodak. Domaćini su od 87. minute igrali s igračem manje jer je Giesselmann dobio drugi žuti karton.

Juranović je igrao cijelu utakmicu za pobjedničku momčad, Bartol Franjić nije nastupio za Wolfsburg kojeg s klupe vodi Niko Kovač

Nogometaši Stuttgarta ranije su također izborili četvrtfinale. Oni su velikim preokretom u završnici susreta kao gosti svladali drugoligaša Paderborn sa 2:1 (0:1) u osmini finala.

Paderborn je poveo autogolom Mavropanosa (4-ag) u samom otvranju susreta te tu prednost džao sve do 86. minute. Tada je Dias (86) uspio poravnati, da bi pobjedu Stuttgartu prije odlaska u produžetak osigurao Guirassy (90+5).

Borna Sosa zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Stuttgarta.

U srijedu su na programu dvoboji RB Leipzig – Hoffenheim i Mainz 05 – Bayern, dok će se sljedećeg tjedna igrati susreti Sandhausen – Freiburg, Eintracht Frankfurt – Darmstadt, Nuernberg – Fort Duesseldorf i Bochum – Borussia Dortmund.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?