Tucak: Drago mi je da se okupljamo, iako ne vidim smisao tog natjecanja

Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak nije od onih koji spavaju na lovorikama, već se već razmišlja o pripremama za sljedeća velika natjecanja. Razgovarao je s Petrom Vlahovom i najavio što slijedi Barakudama, piše hrt.hr.

 – Vrlo brzo ćemo se okupiti na Svjetskom kupu, to je novo natjecanje koje je FINA uvela umjesto Svjetske lige, kojem ćemo mi biti domaćini u Zagrebu od 6. do 14. ožujka. To je prilika da reprezentacija bude zajedno 10 dana u ovom prezgusnutom klupskom rasporedu koji igrače jako opterećuje, rekao je izbornik i nastavio:

–  S druge strane, moram biti iskren i reći da ne znam koji je smisao tog natjecanja, s obzirom da ne nosi nikakve kvalifikacije, niti za Svjetsko prvenstvo, niti za Olimpijske igre, niti je u pitanju nekakav izuzetno bogat novčani fond, kao što zna biti u drugim sportovima, recimo u odbojci. No veseli me kao izbornika da ćemo biti zajedno 10-ak dana i da ćemo imati dobre utakmice. S nama u grupi su Mađari, Talijani, Amerikanci, Francuzi i Japanci, pet fantastičnih utakmica i fenomenalna priprema za Svjetsko prvenstvu u Fukuoki u sedmom mjesecu, zaključio je Tucak. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?