Treneri Juga i Jadrana uoči hrvatskog derbija

Jug i Jadran na polovici su ovosezonskog europskog pohoda u Ligi prvaka. Splitski i dubrovački sastav očekivano vode bitku i u domaćem vaterpolskom okruženju. Uoči novog velikog subotnjeg splitskog derbija u prvenstvu – provjerili smo i aktualni trenutak u oba tabora, piše hrt.hr.

Osam bodova iz šest susreta – učinak je dubrovačkog sastava u Ligi prvaka, aktualnog prvaka Hrvatske, koji je ove sezone već stigao do dva trofeja u domaćem okruženju.

Za plasman na završni turnir osam najboljih u Europi Jug treba biti među tri najbolja sastava u skupini jer domaćin Novi Beograd ima osigurano mjesto na Final Eightu.

– Nadam se da, ako dignemo igru, da možemo u narednih četiri-pet utakmica osigurati nastup na Final Eightu, što nam je i bio cilj, rekao je vaterpolist Juga Loren Fatović.

– Grupa nam je izuzetno teška, kao i cijela Liga prvaka. Doslovno svaka utakmica je odlučujuća, kaže trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

I ove godine glavni konkurent u domaćim okvirima je splitski Jadran.

– Definitivno nas čeka izuzetno težak zadatak u obrani naslova prvaka Hrvatske, a to je naš prvenstveni i najveći cilj svake sezone, izjavio je Kobešćak.

Polovicu europske sezone splitski Jadran dočekuje s polovičnim učinkom. U Ligi prvaka trenutno su na petoj poziciji sa sedam bodova. Imaju dvije pobjede i jedan neodlučen susret. Bore se za četvrto mjesto koje vodi na Final Eight turnir u Beogradu. 

– Negdje smo na pola, ne možemo biti nezadovoljni, ali ni prezadovoljni. U Ligi prvaka su momčadi za koje nikad ne možeš biti siguran da ćeš upisati bodove, izjavio je igrač Jadrana Anđelo Šetka.

Milu Smodlaku na kormilu Jadrana prije mjesec dana zamijenio je Jure Marelja, inače pomoćnik izbornika Ivice Tucka. Poslije poraza u finalu Kupa i Superkupa od dubrovačkog Juga, Jadranašima je ostala nada za osvajanjem prvog povijesnog naslova prvaka Hrvatska. I tu im je glavni konkurent Jug, s kojim trenutno dijele vodeće mjesto u prvenstvenom poretku.

– Psihološka prednost je sigurno na strani Juga, igračka kvaliteta je tu negdje podjednaka. Kraj sezone je taj koji će odlučivati, kaže Marelja.

Nakon sezone domaćih natjecanja, očekuju nas reprezentativna uzbuđenja. Svjetsko prvenstvo u Japanu i Europsko prvenstvo u Izraelu.

– Hrvatska reprezentacija uvijek cilja na najviše, na zlato, ali ne možemo ga sad obećati. Nakon smjene generacija u reprezentaciji moramo dokazati da i ova generacija može kontinuirano igrati polufinala i finala. Medalja je uvijek cilj, kaže Jerko Marinić-Kragić.

Nakon europskog zlata u rujnu u Splitu, nadamo se da će naši vaterpolisti i ovog ljeta ponovno pozlatiti svoje uspjehe.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?