Dodik: Dayton ruše Bećirović i SAD

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović iskoristio je posjetu Washingtonu, da tamo na američkim adresama zatraži sankcije za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. I to, zbog navodnog rušenja temelja Daytona. Ako neko ruši temelje Daytona, onda su to Bećirović i Amerika, odgovara Dodik.

– Sankcije pojedinim političarima u BiH nisu najsretnije rješenje, ali jesu nužne u slučajevima kada pojedinci, poput Milorada Dodika, ugrožavaju temelje Daytonskog mirovnog sporazuma. Bolje sankcionirati neodgovorne pojedince nego dozvoliti da ugrožavaju mirovni proces, kazao je Denis Bećirović, bošnjački član Predsjedništva u razgovoru s američkim kongresmenom Michaelom Turnerom.

-Amerika i Bećirović prvaci su u rušenju Daytonskog sporazuma, čijeg ću se slova i dalje dosljedno držati, odgovara Milorad Dodik. Lažna je priča reći da netko ruši Dayton, onda kad ga brani, kaže Dodik za RTRS.

– Uvedite sankcije kome god hoćete, što da radim, ali Republika Srpska neće izgubiti ništa i neće nasjesti na taj njihov spin. Kao mi sad uzimamo nadležnosti BiH, a oni nama uzeli 83 nadležnosti. Prestanite više ako hoćete dijalog u BiH, usmjerimo se na Ustav, na rješevanje problema, nemojte nam podvaljivati po svijetu, to nije fer ni korektno. Јa znam što Željka Cvijanović govori u Americi, nikada nije klevetala drugu stranu, a oni ne propuštaju to uraditi i onda dođu i kažu, vi morate biti u BiH – poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?