Mostar: Gradonačelnik Mario Kordić obećao da će se do kraja njegovog mandata napraviti Olimpijski bazen i sportska dvorana

Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Grada Mostara za 2022. godinu održana je večeras u hotelu Mepas u dvorani Queen.

Izbor za najboljeg sportaša Grada Mostara održava se već 21. godinu , a svečanost organiziraju Sportski savez Grada Mostara i Grad Mostar.

Događaj su otvorile mostarske mažuretkinje sa svom izvedbom.

PIŠE: ZORICA ĆAVAR ZA POGLED BA

Prisutne goste pozdravio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kavelj.

„Kad čovjek dođe na ovo mjesto i kad ugleda koliko ima sportista s vrhunskim rezultatima i koliko ima dragih ljudi iz cijelog Grada Mostara onda je zaista posebna čast i zadovoljstvo biti predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara. Dobitnici su jedni od najboljih promotora Grada Mostara, naše generacije i države Bosne i Hercegovine“, izjavio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara gosp. Senad Kavelj.

Prisutnima se obratio  i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara.

„ U Mostaru su se rađali i njedrili uspješni sportisti koji su izrasli u sportske veličine koji su svima bili životni uzori. Čini nas ponosnim kad kažemo da dolazimo iz grada poznatog Vahe, Duška, Lane, Bogdanovića, Dražena svih prošlih i budućih sportista i sportistkinja koji su obilježili ovaj grad“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara gosp. Salem Marić.

Zatim se obratio javnosti gradonačelnik Grada Mostara i dao jako važno obećanje.

„ Dobro se sjećam lanjskog susreta jer sam tad nešto obećao a većinu toga  nisam dovršio, ne u namjeri da sam obećao da slažem već zbog neiskustva kao mlad gradonačelnik nisam znao kako funkcionira birokracija, koliko ima procedura da se jedna mala stvar napravi. Sad sam puno oprezniji u nekim izjavama. Spominjao sam prošle godine i neke rokove, svi projekti su u nekoj fazi i obećajem da ću do kraja mandata na njima raditi i dovršiti ih. Sada znam kako se novci dijele i mislim da je vrijeme da se sve razine vlasti uključe u financiranje sporta. Kada otvorim vijesti obradujem se kada vidim da je Lana otplivala ovako, Zrinjski dobio ovo, i posebno me raduje kada vidim uspješne priče.“, objasnio je gradonačelnik Grada Mostara gosp. Mario Kordić.

Gradonačelnik je rekao u kakvoj su fazi izgradnja sportske dvorane i Olimpijskog bazena:

„ Velika dvorana je trenutno u fazi da će se u sljedećih par dana „šalovati“, početi lijevati nulta ploča, Sve što budete vidjeli u sljedećem razdoblju osigurala je ministrica. S bankama smo završili pregovore  i ne očekujem poteškoće prilikom financiranja. Kad je u pitanju bazen trenutno je izabran izvođač i krajem petog mjeseca počinjemo s radovima. Imamo 8 milijuna maraka i radovi će ići brzim tempom“, rekao je Kordić.

Članovi ovogodišnjeg žirija su bili: prof. dr. Ekrem Čolaković, dekan Nastavničkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji je predsjednik žirija, doktor znanosti i prodekan za nastavu na FPMOZ-u Miran Pehar, Dario Mehmedović sportski novinar Federalne televije, Ljiljana Bošnjak generalna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara, Dženan Šuta viši stručni menadžer u Sportskom savezu Grada Mostara, Fatima Rahimić tajnica žirija.

Svojom glazbenom izvedbom goste su raspjevali članovi Rock škole iz Mostara.

Prvo priznanje dodjelio je gospodin Dženan Šuta u kategoriji najuspješnija sportašica u kategoriji mlađi kadeti a nominirani su: Ajna Talić- Plivački klub Velež, Ivana Bebek- Judo klub Borsa, Gabrijela Raič- Judo klub Herceg, Leona Dodig- Sveučilišni plivački klub Zrinjski, Iva Marić- Taekwondo klub Pro star, Klara Drljar- Klub vodenih sportova Orca, Jelena Ćeško- Judo klub Neretva, Emina Đulić- Škola atletike Mostar i Sarah Trebović- Judo klub Mostar.

Najbolja sportašica u kategoriji mlada kadetkinja je Ivana Bebek članica Judo kluba Borsa.

Najbolji sportaši u kategoriji mladi kadeti klubovi su nominirani: Bojan Gačić- Judo klub Herceg, David Rezo- Taekwondo klub CRO STAR, Tarik Marić- Klub vodenih sportova Orka, Sergej Ignatkov- Hrvatski športski klub Zrinjski te Ivano Čarapina Judo klub Neretva.

Najbolji sportaš kadet je Sergej Ignatkov iz Hrvatskog športskog kluba Zrinjski.

Nagradu za najuspješniju kadetkinju dobila je Nina Pupić iz Ženskog/ Fudbalskog kluba Emina.

Nagradu za najuspješnijeg kadeta osvojio je Ivano Đinkić iz Judo Kluba Herceg.

Zatim je slijedila nominacija za Žensku mladu ekipu koju su osvojile Ženski košarkaški klub Zrinjski 2010.

Sljedeća kategorija bila je Muška mlada ekipa koji je pripao Hrvatskom športskom klubu Zrinjski.

Zatim se birala nauspješnija juniorka, a nagradu je osvojila Korina Džidić iz Judo kluba Borsa.

Nauspješniji junior postao je Domagoj Jozeljić iz Judo kluba Neretva.

Sljedeća kategorija bila je posebno priznanje za ostvareni sportski rezultat koji je otišao u ruke Nogometnog kluba Velež, Futsal clubu Mostar SG, te Mireli Babić.

Priznanje za humani gest godine dobila je Merima Tanović Čamo.

Posebno priznanje za doprinos razvoju sporta dobio je Senad Ramadanović.

Posebno priznanje za sportski rezultat dobio je Nemanja Bilbija.

Nauspješniji sportski radnik je Mirsad Fazlinović iz Futsal cluba Mostar SG.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Damir Đedović iz Kluba vodenih sportova.

Nagrade za životno djelo dobili su: Džemal Hadžiabdić- Čorba i Jožica Škorja Govedarica.

Najuspješnija ženska seniorska ekipa za Ženski fudbalski/ nogometni klub Emina.

Najuspješnija muška seniorska ekipa je Hrvatski športski klub Zrinjski.

Najuspješniji senior je proglašen Bilal Jelić iz Futsal Cluba Mostar SG.

Najuspješnija seniorka je Lana Pudar.

Lana se nakon dodijeljene nagrade obratila publici: „Zahvaljujem se Sportskom savezu Grada Mostara na ovoj nagradi a i na podršci koju mi pružaju kroz čitavu godinu. Ovo mi je već četvrta slična nagrada i drago mi je što sportske institucije prepoznaju moj rad. Prije godinu dana s ovog mjesta sam uputila apel za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru, bilo je rečeno da će početi u prošloj godini gradnj. To se nije dogodilo a nadam se da će se do kraja ovo godine vidjeti obrisi bazena. Čestitam svima na nagradi i hvala svima na podršci koju mi svi pružaju“, izjavila je najuspješnija seniorka Lana Pudar.

„Iz godine u godinu pokazivamo da idemo naprijed, svaka godina je bolja, već treću godinu osvajamo nagrade. Nadam se da će i ubuduće ići prema naprijed jer ulažemo i puno radimo a ovo je nagrada curama“ izjavio je trener Ženskog fudbalskog/nogometnog kluba Emina iz Mostara Zijo Tojaga.

Lana i svi dobitnici nagrada dobili su aplauze za svoj veliki doprinos Gradu Mostaru.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?