U Tuzli uhićen kriminalac osuđen na 26 godina zatvora, zaplijenjeno 2,6 kg droge

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrarnjih  poslova Tuzlanske županije sinoć su na području Tuzle proveli akciju u kojoj je uhićen Ferid Okić, bivši policajac i osuđenik na 26 godina zatvora, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, po naredbi Tužiteljstva  Tuzlanske županije, pripadnici Uprave policije županijskog Ministarstva unutrarnjih poslova sinoć su na području Tuzle izveli akciju u kojoj je uhićen Ferid Okić, bivši policajac i osuđenik na 26 godina zatvora zbog organiziranog kriminala.

Prema informacijama kojima raspolažemo, tom prilikom su izvršeni i pretresi, a policija je zaplijenila 2,6 kilograma droge.

Okić će danas biti predat u nadležnost Županijskog tužiteljstva u Tuzli na dalje postupanje, a više informacija o cijelom slučaju će biti poznato naknadno.

Inače, Okić je od ranije poznat bh. javnosti kao vođa kriminalne organizacije, a 2007. godine je osuđen na čak 26 godina zatvora.

Naime, u veljači te godine Žalbeno vijeće Odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju izreklo je konačnu presudu kojom je Okić proglašen krivim za organizirani kriminal, odnosno nedozvoljeni promet narkoticima, otmicu, razbojništvo, ubojstvo te nedozvoljeno držanje oružja. Tom presudom Okić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 26 godina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?