“Umjesto čestitki i torte dajte mu pojačanje”

Trener Hajduka Ivan Leko danas slavi 45. rođendan. Iza njega je nešto više od mjesec dana na klupi Splićana, a rođendan dočekuje nakon drugog poraza zaredom u domaćem prvenstvu, piše hrt.hr.

– Sad je na nama da dokažemo da nismo kukavice, da imamo osjećaj prema ovom klubu. Sad je vrijeme za frajere, primi kritiku, šuti, digni glavu i u nastoj biti bolji. Dobro je što gore od ovoga ne može, rekao je Leko nakon poraza u nedjelju na Poljudu od Rijeke.

Stoga i rođendanske čestitke prolaze u sličnom tonu. “Umjesto čestitki i torte dajte čovjeku pojačanje”, “Dajte mu pojačanja za rođendan”, “Želim mu samo pobjede”, poruke su s Instagrama.

Nekadašnji veznjak Splićana i trofejni kapetan Bijelih u Hajduk je došao kao peti trener u posljednje dvije godine. Najveći uspjeh u trenerskoj karijeri mu je naslov prvaka Belgije s Club Bruggeom.

Za Hajduk je kao igrač debitirao sa 17 godina i 250 dana u prvenstvenom ogledu protiv Osijeka kod trenera Ivana Katalinića, a ukupno je u dresu splitskog kluba upisao 187 službenih nastupa uz 39 postignutih golova. S Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine, a kao kapetan predvodio je momčad prema naslovu prvaka 2001. godine. U ljeto 2001. potpisao je za španjolsku Malagu, u Hajduk se ponovno vraća na zimu 2005. godine, a u istoj sezoni osvaja i naslov prvaka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?