Sjekirom udario susjeda zbog narodnjaka

Kazna od 16 mjeseci zatvora prijeti ratnom veteranu (58), pošto je sjekirom udario susjeda jer je puštao narodnjake u dvorištu, pišu hrvatski portali.

Prema optužnici koju je ovih dana protiv njega podiglo državno tužiteljstvo, incident se dogodio prošlog svibnja oko 17 sati u Zagrebu.

“Nakon što je ušao u verbalni, a potom i fizički sukob sa susjedom, u namjeri da mu nanese teške tjelesne povrede, zamahnuo je sjekirom prema susjedu i udario ga njom u dlan lijeve ruke. Oštećeni je zadobio razderotinu dlana lijeve šake, prelom trupa pete kosti lijeve šake i povredu mišića i tetiva fleksora drugih prstiju u predjelu ručnog zgloba i ruke, čije su povrede teške prirode“, ističu tužitelji u optužnici.

Optuženi kaže da je kobnog dana pio rakiju, dok su njegovi susjedi bile u dvorištu kuće i puštale narodnjake, što mu je smetalo, pa je otišao kod njih da ih upozori na to, a sa sobom je nosio i malu sjekiru kako bi ih zastrašio, a kako se navodi njegova namjera nije bila da bilo koga fizički povrijedi.

“Kada sam došao kod susjeda i rekao im da stišaju glazbu, napali su me, njih 5-6, udarajući me rukama i nogama po tijelu, zbog čega sam zamahnuo sjekirom da se obranim i ne znam koga sam povrijedio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Susjedu poznajem od djetinjstva. Inače sam sa tom obitelji imao normalne susjedske odnose, nije bilo sukoba među nama, osim što sam jednom, prije mnogo godina, imao fizički sukob sa njegovim ocem. Inače, nemam problem sa alkoholom“, branio se optuženi.

Ostaje vidjeti što će biti na suđenju. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?