Ugledni L’Equipe o Ćirinoj smrti: Titula 1982. učinila ga je popularnim

Vijest o smrti Miroslava Ćire Blaževića nisu prenijeli samo hrvatski i regionalni, već i mnogi ugledni svjetski mediji, poput francuskog L’Equipea, piše hrt.hr.

– Miroslav Ćiro Blažević, bivši trener FC Nantesa i izbornik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 1998., preminuo je u srijedu u 87. godini života, nakon duge borbe s rakom koji mu je dijagnosticiran 2011. godine, piše pariški sportski list i nastavlja:

– Rođen u Travniku (bivša Jugoslavija, danas u Bosni i Hercegovini), Blažević je doveo Hrvatsku do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998., nakon pobjede protiv Nizozemske (2:1) u “malom finalu”. Na tom Svjetskom prvenstvu odao je počast francuskom policajcu Danielu Nivelu, kojeg su njemački huligani napali nakon utakmice Njemačka – Jugoslavija (2:2) u Lensu, noseći “kepi”.

Nakon igračke karijere u bivšoj Jugoslaviji i Švicarskoj, Ćiro je počeo trenirati u Švicarskoj 1968., posebno u FC Sionu, momčadi s kojom je osvojio švicarski kup 1974. Njegova prva velika titula bila je ona prvaka Jugoslavije koju je osvojio sa zagrebačkim Dinamom 1982. godine, što ga je učinilo vrlo popularnim.

Trenirao je i u Grčkoj, Kini, Iranu, Sloveniji, Bosni, a bio je i izbornik Švicarske, Irana, Bosne i kineske olimpijske nogometne reprezentacije, završava članak L’Equipe.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?