Ćiro je sa Zdenkom bio u braku 60 godina, a prije nje volio je Sarajku: Bila je na lošem glasu

Smrt Ćire Blaževića pogodila je njegove poznanike, prijatelje i kolege, no najteže je pala njegovoj obitelji.

Iza legendarnog trenera ostale su kćerke Katarina i Barbara, sin Miroslav i supruga Zdenka.

Ćiro i Zdenka Đorđević upoznali su se u Rijeci kad je njemu bilo 27 godina, a ona je tada bila maturantica i u braku su bili preko 60 godina.

Međutim, prije Zdenke, Ćiro je bio zaljubljen u jednu Sarajku.

Prije tri godine za portal Mirovina.hr ispričao je kako je prije Zdenke imao još jednu veliku ljubav u Sarajevu, no kako “nije bila na dobru glasu”.

“Otac je htio pričati s njom, a ja nisam dao. Rekao sam mu da se ne miješa. No onda je došla majka. A ona je na mene imala takav utjecaj da je mogla čak i ljubav moju ugušiti. Sarajka joj nije odgovarala, a Zdenka jest. Cijeli život sretan sam s njom, ne bih izdržao više od 50 godina da nisam”, izjavio je svojedobno.

Zajedno su prošli puno toga i lijepoga i ružnoga, a jedan od najtežih trenutaka svakako je bio onaj kad je Zdenka doživjela prometnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu. Liječnici su joj davali samo tri posto šanse da preživi.

Vjenčali su se 1961. godine, a jednom je prilikom legendarni trener priznao medijima da mu je supruga najveća podrška i oslonac tijekom cijeloga života. Od milja ju je zvao Nena.

Kada su se u jednom razdoblju života odselili u Švicarsku, njegova supruga pristala je raditi svakakve poslove kako bi preživjeli. Dok je on radio u ateljeu za dekoraciju, ona je prodavala salatu.

“Kao trener sam radio u ateljeu za dekoraciju. Teško smo živjeli nekoliko godina, ali ona je cijelo vrijeme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život”, ispričao je tada, prenosi Story. “Ona je podmetnula leđa kad smo otišli u Švicarsku i kad nam nije bilo lako. Uvijek sve zajedno prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj”, rekao je Ćiro jednom prilikom o odnosu sa suprugom.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?