Tudor nakon izbacivanja PSG-a: Igrači mogu biti ponosni

Nogometaši Marseillea nastavljaju sa sjajnim izvedbama ove sezone. Pod vodstvom hrvatskog trenera Igora Tudora Marseille je sinoć izbacio PSG u osmini finala Francuskog kupa svladavši Parižane na svom Velodromeu 2:1, piše hrt.hr.

Na konferenciji za medije nakon utakmice novinare je, između ostaloga, zanimalo je li to Tudorova najbolja utakmica otkako je u klubu.

– Ne volim usporedbe, ali mislim da smo odigrali odličnno, pogotovo nakon utakmice protiv Nice u prvenstvu (Marseille je izgubio na svom terenu 1:3). Odigrati ovako protiv ovako jakog protivnika… Igrači stvarno mogu biti ponosni, rekao je hrvatski strateg. 

Mnoge je iznenadila Tudorova odluka da središnjeg veznog igrača Valentina Rongiera koristi u drugačijoj ulozi, onoj stoperskoj.

– On je inteligentan igrač i lako se može prilagoditi. Šalili smo se oko toga na kraju utakmice i rekao sam mu da bi od sada mogao igrati na poziciji braniča. Općenito, braniči i veznjaci mogu imati vrlo sličnu ulogu, vidjeli smo to i kod naših stopera koji izlaze visoko, dodao je Tudor. 

Poznato je sedam sudionika četvrtfinala Francuskog kupa. Uz Marseille, za polufinale će se boriti i Nantes, Lyon, Toulouse te drugoligaši Rodez, Annecy i Grenoble, a posljednjeg sudionika četvrtzavršnice dat će dvoboj Lorienta i Lensa koji igraju večeras. 

Najveće iznenađenje u osmini finala, uz trijumf Marseillea nad PSG-om priredio je drugoligaš Rodez. Devetnaesta momčad na ljestvici druge francuske lige s 3:2 je izbacila Auxerre.

Francuski kup, osmina finala:

Paris FC – Annecy 1-1 (Boutaib 90+1 / Farade 68-11m) – 11-erci: 6-7

Angers – Nantes 1-1 (Sima 6 / Mollet 87) – 11-erci: 3-5

Lyon – Lille 2-2 (Cherki 8, Lacazette 23 / David 29-11m, Zhergova 64) – 11-erci: 6-4

Toulouse – Reims 3-1 (Diouf 23-ag, Aboukhlal 35, Chaibi 62 / Cajuste 89)

Vierzon – Grenoble 0-1 (Nestor 53)

Auxerre – Rodez 2-3 (Niang 45+2, Jubal 90+1 / Mendes 3, Corredor 68, Park Jung-Bin 76-11m)

Marseille – Paris SG 2-1 (Alexis 31-11m, Malinovskij 57 / Ramos 45+2)

Četvrtak:

Lorient – Lens

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?