Međunarodna smotra i izbor najkvalitetnije kobasice i salame iz BiH i regije

Udruga “Duvanjski kobasičari” iz Tomislavgrada pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad organizira četvrti put Međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2023. godinu.


Izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 18. veljače s početkom u 19 sati u restoranu Eko selo Grabovica pored Tomislavgrada uz bogat zabavni i glazbeni program.

Ocjenjivanje zaprimljenih kobasica i salama obavit će međunarodni suci iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske i BiH, predvođeni najpoznatijim hrvatskih profesionalnim kuharom i prvim celebrity chefom Milinkom Perkovićem, priopćili su organizatori.  

Navode i kako će zaprimanje uzoraka kobasica i salama za natjecanje biti organizirano na Dukića pumpi (Put Kola bb) u Tomislavgradu 13., 14. i 15. veljače do 21 sat.

Za ocjenjivanje i natjecanje organizator je pripremio sljedeće kategorije: ‘Duvanjska kobasica u prirodnom ovitku’, ‘Duvanjska kobasica u umjetnom ovitku’, ‘Salame’, ‘Istarske kobasice i salame’, te ostale kobasice i salame.

“Ono što će žiri ocjenjivati je vanjski izgled, konzistencija, presjek i miris te okus”, kazao je predsjednik Udruge “Duvanjski kobasičari” Marko Jurčević i dodao kako će prikupljanje uzoraka bit organizirano nekoliko dana prije glavne večeri.

Stoga iz udruge apeliraju na sve duvanjske kao i kobasičare iz susjednih općina te regije da se odazovu ovoj manifestaciji kako bi se napokon uvjerili u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica te dodijelili prigodne nagrade kao i zlatnu, srebrenu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice.

“Iskustvom iz prethodne tri uspješno sprovedene kobasijade očekujemo veliki broj prijava uzoraka kobasica i salama, kao i veliki broj sudionika na završnoj večeri, kada će biti proglašenje pobjednika i uručivanje plaketa”, ustvrdio je Jurčević.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?