SOK Mostar pretrpio težak poraz od Kule

Težak poraz upisale su večeras odbojkašice SOK Mostar na gostovanju kod OK Kula Gradačac. Meč je trajao samo sat vremena, a domaći tim je upisao najbržu pobjedu sezone. S obzirom da je OK Kula Gradačac ekipa sa dna ljestvice Premijer lige BiH očekivalo se kako će ‘Sokice’ upisati još jedan dobar rezultat, ali dogodilo se upravo suprotno.

Domaća ekipa je prvi set usvojila za samo 16 minuta, a rezultat 25-12 samo govori o kakvoj dominaciji domaćeg tima se radilo. 

U drugom setu je bilo nešto uzbudljivije jer je tim iz Mostara pokazao mnogo bolju igru nego je to bio slučaj u prvom dijelu meča. Ipak, ‘Sokice’ uspijevu samo doći do 22 poena, tako da je i ovaj set otišao na stranu domaćina. 

U prvom dijelu trećeg seta su Mostarke i vodile, ali nisu imale dovoljno snage i koncentracije održati dobar ritam. Na kraju Kula uzima i treći set rezultatom 25-21 i slavi najveću pobjedu ove sezone. 

S druge strane, ekipa SOK Mostar će morati analizirati dobro sve ono što se večeras dogodilo i pokušati popraviti u idućim utakmicama večerašnji izuzetno loš dojam koje su ostavile. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?