Udruga Frank poziva građane da tuže banke

Udruga Franak još je jednom upozorila na činjenicu da Vrhovni sud samo četiri mjeseca prije isteka zastare potraživanja za kredite u švicarskim francima još nije donio konačnu odluku o ništetnosti ugovora u cijelosti. Pozivaju građane koji nisu konvertirali kredite da, ako to već nisu učinili, tuže banke. Rok je 14. lipnja ove godine, piše hrt.hr.

– Ako ne tuže do tog datuma, izgubit će svoja prava. Pedeset tisuća potrošača koji nisu konvertirali kredite još nije tužilo banke, a imaju 100 posto pravo na obeštećenje. Što oni čekaju? Tužite, ljudi moji! Ovi koji jesu konvertirali, unatoč tomu što nema prave sigurnosti, također moraju tužiti najkasnije do 14. lipnja 2023., rekao je Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak. 

– Radi se recimo o 20 tisuća kuna, hajdemo reći pretplate, i na to idu zatezne kamate koje do današnjeg dana uduplavaju otprilike ukupnu dražbinu. Međutim, ono što je bitno ovdje reći jest da se vrijednost predmetna spora odnosi samo na tu glavnicu od 20 tisuća kuna. Dakle, to je vrijednost predmetna spora po kojem se onda određuje vrijednost svake poduzete radnje i većina kredita, pogotovo ovih manjih nenamjenskih kredita, autokredita, da ne govorimo o velikim stambenim kreditima, potpada pod taj razred između 10 i 100 tisuća kuna, rekao je odvjetnik Igor Metelko.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?