Bogdanović potvrdio da više neće igrati za reprezentaciju

Naš trenutno najbolji košarkaš Bojan Bogdanović u velikom intervjuu za španjolski Mundo Deportivo otkrio je kako nema namjeru više igrati za Hrvatsku, a iskreno je i odgovorio zašto nije uspio ostvariti značajniji uspjeh u reprezentativnom dresu. 

Nakon još jednog debakla hrvatske košarke na EuroBasketu, gdje smo teško nastradali od Finske i ispali u osmini finala, ostalo je malo nade kako ćemo Bogdanovića opet gledati u našem dresu, ali on je sada odluku o kraju reprezentativne karijere samo potvrdio:

– Stav mi je isti kao prošlog ljeta i ne mislim da će se promijeniti. 

Hrvatska već godinama ne ostvaruje dobre rezultate na velikim natjecanjima, propustili smo Svjetsko prvenstvo, zakazali na EuroBasketu, a sve to dok u kadru imamo nekoliko NBA igrača, pa nije jasno zašto nisu ostvareni zapaženiji rezultati:

– Imali smo puno problema s ozljedama. Tako mi je praktički cijeli život, uvijek su nam zbog ozljeda falili najbolji igrači. Pretpostavlja se da s dobrim igračima treba napraviti neki rezultat, a zašto ne možemo, to je pitanje za milijun dolara. Trebali bismo biti bolji, ne znam što reći, ali uvijek je bilo ozljeda.

Bogdanović je sinoć postao najbolji hrvatski strijelac u povijesti NBA, prestigao je legendarnog Tonija Kukoča, a ove sezone u dresu Detroit Pistonsa ima i najbolje brojke. Bilo je dosta interesa za njega, a hrvatski navijači priželjkivali su ‘trejd’ u neku od boljih NBA momčadi s kojom bi Bogdanović zaigrao u play-offu, ali to se nije dogodilo: 

– Nisam znao za detalje, klubovi su pregovarali i to nije bilo u mojim rukama. Detroit je odlučio zadržati me. Značilo mi je to što sam vidio koliko me vole ovdje pa ćemo vidjeti što će biti sljedeće sezone. Ima prostora za plaće kojima se mogu dovesti dobri igrači. Nadam se da ćemo iduće sezone biti puno bolji nego sad.

Otkrio je Bogdanović i kako nema namjeru više igrati u Europi: 

– Mislim da neću više igrati u Europi. Volio bih da su u Europi pravila kao u NBA ligi, ali nije me briga. Sviđa mi se ta debata, drukčiji je stil košarke, mentalitet u Europi je drukčiji, u svakoj utakmici igra se žestoko.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?