Johannes Thingnes Boe osvojio i treće zlato, 15. u karijeri

Norveški biatlonac Johannes Thingnes Boe osvojio je treću zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Oberhofu u svom trećem nastupu, piše hrt.hr.

Nakon prvog mjesta u mješovitoj štafeti i u sprintu, Johannes Thingnes Boe je u nedjelju slavio i u dohvatnoj utrci na 12.5 km.

Mlađi od braće Boe je pobijedio u impresivnom stilu bez promašaja s više od minute prednosti ispred sunarodnjaka Sturla Holma Laegreida koji je također, gađao bez promašaja. U borbi za broncu Šveđanin Sebastian Samuelsson je u zadnjih stotinjak metara prestigao starijeg od braće Boa. Mladi 17-godišnji hrvatski predstavnik Matija Legović nije startao.

Dašanjim slavljem, 29-godišnji Johannes Thingnes Boe je stigao do 15. zlatne medalje na svjetskim prvenstvima i ukupno 27. medalje.

Na vječnoj ljestvici zaostaje samo za slavnim sunarodnjakom Oleom Einarom Bjoerndalenom koji je imao čak 20 zlatnih medalja. Dodajmo i kako Boeov pet godina stariji brat Tarje ima 11 zlata sa svjetskih prvenstava.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Francuskinja Julia Simon ispred Njemice Denise Herrmann-Wick i Norvežanke Marte Olsbu Roiseland.

Ponedjeljak je na prvenstvu slobodan dan. Žene u utorak čeka utrka na 15 kilometara, a dan kasnije muškarce čeka najduža utrka na 20 kilometara.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?