Dinamo na Parku mladeži, Splićani priželjkuju iznenađenje

Nogometaši Splita i Dinama danas će odlučiti tko će biti posljednji sudionik četvrtfinala SuperSport Hrvatskog kupa. U zaostalom dvoboju osmine finala domaćini su Splićani, a dvoboj na Parku mladeži na rasporedu je od 14.30. Pobjednika u četvrtfinalu čeka Lokomotiva, piše hrt.hr.

Splićani, nekadašnji prvoligaši, trenutno igraju u četvrtom razredu hrvatskog nogometa (Treća NL), dok su Modri vodeća momčad SuperSport HNL-a. Dinamo je u šesnaestini finala s 4:0 nadigrao NK Borince, a RNK Split je svladao Cibaliju 2:0.

U dvoboju u Splitu sve osim prolaska Modrih bilo bi iznenađenje.

– Dinamo je apsolutni favorit iako je Kup hirovito natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Moramo zaista biti dovoljno oprezni i koncentrirani kako bismo utakmicu priveli kraju na način koji priželjkujemo, a to je prolaz u četvrtfinale. Sigurno je da nas čeka motiviran domaćin, nadam se da će uvjeti biti prikladni za prezentaciju dobrog nogometa, a bude li tako, vjerujem da ćemo ispuniti cilj, rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Predsjednik Splita Slaven Žužul izjavio je da je ovo za klub utakmica sezone.

– Ovo je jedna od najvećih utakmica kluba posljednjih godina, za nas utakmica sezone. Dolazi nam Dinamo, ali i naša mlada momčad ima nekoliko iskusnih igrača. Mladi smo, željni borbe, dokazivanja, puni dišpeta, gladni pobjeda. Za sve nas je ovo već nagrada, a nadam se da ćemo tu nagradu pretočiti u pobjedu i da ćemo svi skupa slaviti i smijati. Bit ćemo na maksimumu i uživat ćemo u svemu, rekao je Žužul.

Dinamo i Split igrali su u finalu Kupa 2015., a Modri su do trofeja stigli nakon neizvjesnog dvoboja pobijedivši tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Zadnji put ove momčadi sastale su se 2017. u prvenstvu kada je Split napustio elitni razred hrvatskog nogometa. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?