Javio se vlasnik nogometnog kluba zbog čijeg je mobitela uhićen policijski šef iz Siska: ‘Nakaradna smo država’

“Da, meni su oduzeli mobitel i da, komunicirao sam s načelnikom policije, svojim prijateljem Marijanom Detelićem, ali ako je to toliki krimen da ga se hapsi, onda smo nakaradna država pa slobodno mogu i ja na robiju.” Izjavio je to za Jutarnji list Ervin Mehinović, predsjednik Nogometnog kluba Segesta i vlasnik rent-a-car tvrtke MiNoa kojemu je lani tijekom krim istrage oduzet mobitel zbog kojega je ovih dana, pak, uhićen donedavni šef Policijske postaje Sisak, spomenuti Detelić, piše telegram.hr.

“Jedan čovjek me prevario i prodao mi dvije tisuće litara ukradenoga goriva. Završio sam na policiji, prodavač je optužen, a ja ne, jer nisam znao da je riječ o ukradenom gorivu. Policajac koji je vodio istragu rekao mi je da će mi mobitel biti vraćen kada to odobri Županijsko državno odvjetništvo, no do danas mi ga nisu vratili. Riječ je o najnovijem modelu, koji je tada bio star sedam dana i koji sam platio 12.800 kuna”, opisao je Mehinović okolnosti u kojima mu je mobitel bio oduzet.

Molio ga da mu izlista sve kazne

Kaže da je s Detelićem često pio kavu, ali da nikad nisu razgovarali o njegovom poslu, osim kad ga je jednom zamolio, kaže, da mu izlista sve kazne koje su mu klijenti u rent-a-caru nakupili za prometne prekršaje pa da zna koliko je dužan. Upitao ga je to, tvrdi, nakon isteka obustave ovrha koju je država bila uvela zbog korone.

Kaže i da ga oko Detelićeva slučaja nitko ni iz policije ni iz Uskoka nije kontaktirao, a njegovo privođenje smatra nakaradnim, ako je to bilo zbog ove njegove molbe oko ovrha.

Za što Detelića tereti Uskok

No, prema Uskoku, Detelićev je slučaj ipak nešto ozbiljniji. Kako su priopćili, oni za 43-godišnjeg bivšeg policijskog šefa traže pritvor jer ga sumnjiče za trgovinu utjecajem, odnosno pritiskanje svog podređenog inspektora tijekom krim istrage, a u svrhu pomaganja u pronevjeri.

Detelić je, kako se sumnja, tražio od svog inspektora da vrati oduzeti mobitel Mehinoviću te da ne pregledava njegov sadržaj, što je uobičajeni postupak u kriminalističkim istragama. Inspektor je to, kako stoji u rješenju o provođenju istrage, odbio napraviti, nakon čega mu je Detelić, navodi se dalje, naredio da obriše iz poduzetnikova mobitela sve poruke što ih je on osobno razmjenjivao s njim. Međutim, inspektor je i to odbio napraviti, te je na kraju svog šefa prijavio. Sve ovo događalo se još u listopadu prošle godine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?