Ovoga tjedna završnica košarkaškog Kupa, Cibona brani naslov

Od utorka, 14. veljače, do subote, 18. veljače u KC Dražen Petrović održava se završni turnir SuperSport kupa Krešimir Ćosić na kojem će nastupiti Cibona, Zadar, Cedevita Junior, Šibenka, Bosco, Kvarner 2010, Dinamo i Furnir, piše hrt.hr.

Završni turni počinje u utorak, kada su na rasporedu prve dvije utakmice četvrtfinala, Bosco – Cedevita Junior (17.00), te Šibenka – Furnir (20.00). U srijedu su preostale dvije četvrtfinalne utakmice između Kvarner 2010 i Dinama (17.00), te Cibone i Zadra (20).

Petak donosi polufinala, a u subotu u 20.15 sati je finale.

Cibona – Zadar

Svakako najjači četvrtfinalni par čine Cibona i Zadar. Bit će to ogled posljednjih dvaju osvajača Kupa.

– Kup zasigurno izaziva veliku pozornost kod ljubitelja košarke, ipak je riječ o prvom trofeju koji se dijeli u sezoni. Vjerujem da svi klubovi koji su se plasirali jedva čekaju da krene ta završnica i očekuju veliku podršku navijača. Što se tiče Cibone, nas čeka utakmica protiv Zadra, možda i najjačeg protivnika u ovom dijelu natjecanja. Kvalitetna su momčad koja igra odličnu košarku na veliki broj poena. Igrali smo dvaput međusobno ove sezone i među nama nema nepoznanica, naglasio je Cibonin strateg Josip Sesar.

– Kup je specifično natjecanje za razliku od ligaških natjecanja. Svaka ekipa dolazi s nadom u što bolji rezultat, što je normalno i što daje draž Kupu. Raspored je ove godine htio da se u četvrtfinalu sastanu ekipe Zadra i Cibone. Kakva su naša očekivanja? Kao i svaka ekipa mi se potajno i skromno nadamo da možemo napraviti dobar rezultat, dodao je Sesarov kolega na suprotnoj strani Danijel Jusup.

Bosco – Cedevita Junior

U prvom četvrtfinalnom susretu u utorak se sastaju Cedevita Junior i Bosco. Lider hrvatskog prvenstva je favorit, dobio je obje ligaške utakmice protiv Bosca.

– Kup je specifično natjecanje gdje svaka ekipa dođe i spremna je iznenaditi svakoga u tih 40 minuta. Svaka utakmica nosi svoju težinu, igrači moraju biti i fizički i mentalno spremni. Dolazi nam Bosco koji sigurno ne smijemo podcijeniti, s jednim od najperspektivnijih trenera u ligi. To je ekipa koja ima i individualnu i timsku kvalitetu, ali mi ćemo se spremiti, poručio je Damir Mulaomerović.

– Stanje i atmosfera su dobri, s obzirom na to da nemamo nijedan poraz u ovoj godini, mislim da možemo biti zadovoljni, ali stalno pokušavamo izgledati bolje, i individualno i timski, dodao je trener Cedevite Junior.

U prvom susretu u sezoni Cedevita je slavila s 84-75, a zatim 97-62.

– Za košarkaški klub Bosco velika je čast i zadovoljstvo nastupiti među osam najboljih ekipa kupa Krešimir Ćosić. S obzirom na to da je prošlo devet godina otkako se završnica kupa odigrala u Zagrebu, a uvažavajući i činjenicu da je pet od osam ekipa iz glavnog grada, uvjeren sam u dobru posjećenost i podršku s tribina, kazao je Boscov trener Ivan Tomas.

– Imamo jako mladu momčad, u kojoj je dosta juniora, ali ne manjka samopouzdanja i želje za dokazivanjem na terenu, dodao je Tomas naglasivši kako zbog ozljeda ne može računati na dva standardna prvotimca, Luku Babića i Luku Katuru.

Šibenka – Furnir 

U drugom susretu dana snage će odmjeriti Šibenka i Furnir.

– Kup Krešimir Ćosić je jedno od natjecanja koje ove sezone igramo uz Alpe Adria cup i uz domaće prvenstvo. U svakom smo natjecanju napravili više nego što su mnogi očekivali. Ne možemo dati neke velike najave znajući u kakvoj smo zdravstvenoj situaciji jer u zadnjih mjesec dana doslovce nisam mogao skupiti deset igrača na treningu. Furnir igra dobro, a vidio sam na zadnjoj utakmici protiv Dinama da su kompletni, što im daje prednost u ovom dvoboju. Međutim, mi smo pokazali da u bilo kojem sastavu možemo pružiti dobru partiju i iznenaditi svakog protivnika, naglasio je Šibenkin trener Damir Milačić.

– Mislim da smo u nešto boljoj poziciji s obzirom da imamo više dana za pripremu ove utakmice od Šibenke koja je prošlog tjedna bila u Slovačkoj u sklopu Alpe Adria Cupa, a u subotu su gostovali kod DepoLink Škrljeva. Vidimo da imaju problema i s ozljedama i iz toga razloga imamo određenu prednost. U posljednje dvije sezone na klupi Furnira sam jednom izborio polufinale, a jednom četvrtfinale i sigurno da imamo želju napraviti još jedan iskorak, poručio je Jeronimo Šarin, trener Furnira.

Kvarner 2010 – Dinamo Zagreb

U srijedu će u prvom susretu dana igrati Kvarner 2010 i Dinamo.

– U četvrtfinalu nas dočekuje iskusna ekipa Kvarnera 2010., većina njihovih igrača su kvalitetni šuteri što potvrđuje i statistika s obzirom da su trenutno najbolja ekipa Prve lige po postotku ubačaja za 3 poena. Iako igramo protiv kluba koji nastupa u rangu ispod nas, svjesni smo da neće biti lagana u takmica i vjerujem kako ćemo opravdati ulogu favorita. Cilj nam je plasirati se u polufinale Kupa čime bismo ostvarili još jedan rezultat koji bi potvrdio rast našeg kluba, poručio je Dinamov trener Mario Štirjan.

Kvarner 2010 je na završnom turniru jedini predstavnik Prve muške lige.

– Velika nam je čast da smo se uspjeli plasirati u završnicu Kupa Krešimir Ćosić. Momčad Dinama s nizom odličnih igrača na čelu s Markotom zasigurno je veliki favorit u ovoj utakmici. Naša momčad je kompletna i spremni smo odigratidobru utakmicu. Pozivam sve naše navijače da posjete dvoranu Dražena Petrovića i da nam daju podršku, kazao je Branimir Pavić, trener riječkog kluba.

RASPORED

Utorak, 14. veljače

Bosco – Cedevita Junior (17.00)

Šibenka – Furnir (20.00)

Srijeda, 15. veljače

Kvarner 2010 – Dinamo Zagreb (17.00)

Cibona – Zadar (20.00)

Petak, 17. veljače

Polufinale 1 (17.00)

Polufinale 2 (20.00)

Subota, 18. veljače

Finale (20.15)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?