Pezzi: Hajduk svjetski fenomen, ali ima gomilu problema

Nema kluba u Hrvatskoj čiji navijači s tolikim fanatizmom i strašću slave rođendan svog kluba. Povodom rođendana “Bilih” gost Studija 4 bio je Edo Pezzi, piše hrt.hr.

– Hajduk je moja ljubav, gotovo cijeli život sam posvetio tom klubu. Hajduk je fenomen, svjetski fenomen. Imao sam sreću i privilegiju proputovati svijet i upoznati hajdukove navijače. Usred Australije sretnete zastavu Hajduka, ili kad to doživite na nekom drugom dijelu zemaljske kugle. U svakom trenutku u svakom djeliću zemaljske kugle tu su Hajdukovi navijači. To je ogromna ljubav, koju sam imao priliku doživjeti i putujući po bivšoj državi. U ono vrijeme putovali su samo navijači Hajduka. Ti momci, ali i stariji ljudi, dočekuju vas na jedan drukčiji način, uvijek vole popričati o Hajduku, kaže Pezzi.

Hajduk ima sve, navijače, naboj, ali nedostaju mu trofeji i rezultati zadnjih desetljeća…

– Zadnjih 20-30 godina događale su se neke stvari. Otkad smo dobili svoju državu mislili smo da će to biti drugačije, ali Hajduk se našao zapostavljen. To je izazvalo revolt navijača i pretvorilo se u pokret, koji nije dobar. Navijači Hajduka su zadnjih 15-ak godina čak i prestrpljivi oko rezultata. U bivšoj državi Hajduk je bio najsiromašniji od velikih klubova, ali često ih je pobjeđivao, i u gostima. Ovaj Savez čini neke napore da se stvari iz prošlosti što prije zaborave, ali to ne ide glatko, navijači nisu zadovoljni. Ovaj zadnji revolt nakon dva poraza, koji su posljedica nerada u Hajduku, opet se javila Torcida, išli su glasno i jasno, rekli su upravi “tako više ne može!”.

Hajduku nije nitko kriv što ne zna prepoznati talentiranu djecu, očito je puno promašenih procjena? Jedan Capan iz sjajne mlade momčadi bez odštete može iz Hajduka?

– Dok ovakvi sportski direktori dolaze u Hajduk, nema tu kruha. Hajduk mora biti svoj, mora temeljiti uspjeh na svojim igračima. Zato mnogi stariji ne dolaze na stadion. Hajduk ima mladih igrača, ali neće se na zelenu granu ako oni budu stalno odlazili iz Hajduka. Tu je uzrok struktura koja vodi klub. Puno je problema, teško je izdvojiti samo jedan segment, problem su struka i mnogi detalji, ali dok se Hajduk ne vrati korijenima, kad je i kao siromašan klub pobjeđivao najveće, neće biti mira. Puno stvari se mora riješiti oko Hajduka da bi osvojio titule, misli Pezzi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?