Leko o transferima: Svi mi znamo da to može biti bolje

Nogometaši Hajduka u nedjelju od 17.10 sati na Poljudu u sklopu 22. kola SuperSport HNL-a dočekuju posljednjeplasiranu momčad Lige – Goricu. Nakon teškog gostovanja u Varaždinu i velike pobjede, sada nešto lakši izazov za trenera Ivana Leku, piše hrt.hr.

Bolja atmosfera nakon Varaždina

– Sigurno da je bolje, jer je rezultat jako bitan, ali opet da se ponovim, jako velika pobjeda 1:4, ali to nas ne zavarava, mogla je utakmica otići na obje strane. Iskoristili smo ovaj tjedan da budemo bolji i da shvatimo to. Moramo pobjeđivati utakmice na jedan način koji je još dominantniji.

O početnih 11 i novim pojačanjima

– Teško je to reći, imamo još dva dana prije utakmice, igrači to još ne znaju, pa je glupo da ja to vama govorim. Nastojimo da za utakmicu bude spremno 15, 16 igrača. Što se tiče volje, želje i ambicije, vidi se da su motivirani, da imaju nešto, sada je na nama da ih što prije uklopimo u način na koji želimo igrati.

O Gorici

– Ove utakmice su sigurno najteže, ekipa koja je zadnja i koju rezultat nije mazio, on žele to dobiti, oni nisu lošiji od drugih timova. Kod 1:0 protiv Rijeke su izdominirali, primili su gol iz nesretnog penala i kontre. Moramo znati protiv koga igramo, nastojimo biti bolji i više dominirati. Kada se utakmica lomi, nama prva šansa mora biti gol, druga isto. Ovo je jako opasna utakmica, Gorica je ekipa koja je dobra, pa protiv Rijeke… pa Rijeka nije prošla u pola sata centar, na Maksimiru su odigrali 0:0, a ako netko misli da ćemo ih mi razbiti, to nije priča. Pokazali smo da imamo dobrih momenata, a fokus mora biti na milijun posto. Motivira nas da igramo pred 10, 15 tisuća ljudi, bolje nego pred dvije. Moramo biti ponosni i sretni. 

O  novom pojačanju – Annelu

– On je krilo, desna noga, brz i mlad, sada je ‘no name’, ali to vam je tako. Malik Rokas je isto tako bio i igrao je drugu ligu u Solinu, a sada se spominju Liverpool i City. Konkurira za nedjelju, on i Ferro također.

Osjeća li se pritisak, jer nakon Gorice slijede Dinamo i Osijek? 

– Ne osjećam i ne vidim. Mi smo u momentu da smo od četiri utakmice, dvije smo izgubili. U Varaždin samo išli pod velikim pritiskom, događanja na terenu su bila daleko od rezultata, moramo biti 200 posto u fazi obrane i u fazi napada, moramo biti koncentrirani na svaku sljedeću utakmicu, bilo bi pogubno da misli lete, a ja to nisam primijetio. 

O prijelaznom roku

– Ja kao trener kada uđem u klub  u 8 ujutro, a izađem u pet popodne, ja sam zadovoljan, jer vidim koliko ljudi rade, koliko se komunicira i koliko želimo. Doveli smo 3,4 igrača, nešto mlado, nešto iskusno. Svi mi znamo da to može biti bolje, situacija je kakva je, ali kad vidim koliko je svima stalo, od predsjednika pa do oružara, onda prihvatiš takvu situaciji i tako je kako je. Ovo što trenutno imamo je dovoljno za dobiti bilo koga.

Pojedini igrači nisu produžili ugovor, ima li sankcija?

– Predsjednik i direktor su meni pričali o šest mjeseci, a ja sam rekao da to treba biti godinu ili dvije, jer nije normalno da u Hajduku treniraju igrači koji nemaju ugovor godinu dana. Momci o kojim se priča su maksimalno fokusirani, treniraju, i čekaju svoju priliku. Ja nemam nikakva ograničenja, a da se mene pita to bi bilo i više.

O Rokasu Pukštasu

– Lijepo ga je trenirati, on jedva čeka trening, upija informacije, otvoren je, ima i puno kvalitete, baš je netko tko jedva čeka napredak. On može biti primjer, a ima 18 godina, nije slučajno da on dođe gore i zabije dva gola. Ovo je jedan početak za njega i primjer za sve klince koji dolaze, baš sam zadovoljan s time. On je ‘box to box’ igrač, on je po meni Gerrard, Lampard ili Pašalić. Mi ne radimo ekipu za njega, ali on se može prilagoditi timu.

Stanje u kojem je Nikola Kalinić

– Nitko sretniji od mene da on može igrati 90 minuta, jako je motiviran, sigurno nije za 90, vidite to i vi sami. On je primjer za mlađe, on dođe prvi u klub, a ode zadnji. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?