Održan 25. Ljubuški karneval

U Ljubuškom je danas održan jubilarni 25. Ljubuški karneval.

U međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovale su skupine iz Makedonije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, a posebni gosti bili su plesna samba grupa, s plesačicama iz Srbije i Kolumbije.

Program 25. Ljubuškog karnevala:

8,00h – Skup mačkara u Prologu

9,00h – Polazak auto-kolone testom: Prolog – Sao Paulo – Grab – Vitina – Rio de Ljubuški

12,00h – Skup mačkara u centru grada kod OŠ Marka Marulića

12,30h – MEĐUNARODNA POVORKA ULICAMA GRADA (Od OŠ M.Marulića do Športskog Centra)

13,00h – SREDIŠNJI KARNEVALSKI PROGRAM NA ŠPORTSKOM CENTRU LJUBUŠKI

„Bialamos Gente! Poštovani karnevalski puče, dame i gospode, mućaće i mućaćas, studenti i đaci, policajci, radnici koji radite, prosvjednici koji štrajkate, i dico koja zbog štrajka patite, sve vas skupa pozdravljam starim karnevalskim pozdravom “Ljudi Božji i žene moje“ dobro nam došli na 25. Ljubuški karneval“, najavili su Meštar i McDonald“, i središnji karnevalski program na prepunom Centru malih športova u Ljubuškom je počeo.

Program je nastavljen predstavljanjem karnevalskih skupina, aprvi su na pozornicu izišli domaći predstavnici iz FECC-a Bosne i Hercegovine, Jozo i Renata Rimac iz Livvna, iz Plesnog kluba Paganini. Povorku su predvodili karnevalski barjaktari i maskota Ljubuškog karnevala – Džudžan Džidžo.

Nakon njih, po dobrom starom običaju, na pozornicu je stupila Svita herceg Stjepana. Herceg Stjepan, Ljubuša i njihovi dvorjani, te topnici hercegovačke srednjovjekovne države.

Zatim su se redom predstavili: Mažoretkinje Ljubuški, Mažoretkinje Livno, Limena glazba Sveti Ante Humac, Karnevalska skupina Prolog, Karnevalska skupina Vašarovići, Strumički karneval – Škola Dimitar Vlahov s maskom „Etno rapsodija“, Karnevalska skupina Tome Krnjeval – Biograd na moru s maskom „Alisa u zemlji čudesa“, Kosmopolitanke Kotor, Samba Mantock Novi Sad  s tri samba plesačice od čega dvije iz Srbije i jedna iz Kolumbije, Sarajevo DDrumm Orchestra, nevidljiva Karnevalska skupina Crveni Grm s nevidljivom maskom i Karnevalsko društvo Prolog.

Svi su se predstavili zanimljivim točkama i maštovitim maskama.

Nakon predstavljanja karnevalskih skupina, uslijedio je uručivanje prigodnih poklona gradonačelniku Vedranu Markotiću i predsjedniku Gradskog vijeća Tihomiru Kvesiću.

Gradonačelniku Markotiću je uručen poklon koji se zove: Hrvatski radiša – bager Bratiša.

Kako je Meštar naglasio prilikom predaje poklona, šteta je da Kravica ostane prekrasna netaknuta priroda, triba to prokopat.

„Dalje… Ako želimo da nam dolaze turisti i da živimo od turizma, pa moramo nešto uložit i u devastaciju. Ovaj bager s Kravice, devastira sve do Mavice. Štema vodopad, betonira sedru i asfaltira ribu. Bager marke Bratiša, specijalno nazvan Hrvatski radiša, proizveden je u dvije osnovne boje – zelenoj i kockastoj“, kazao je, među ostalim, Meštar.

Na kraju je meštar predložio gradonačelniku da ga uvrsti u turističku ponudu grada Ljubuškog, pa da nam, kako je rekao, zavide i Viktorijini slapovi i Niagara.

Predsjedniku Gradskog vijeća Tihomiru Kvesiću uručen je suvenir koji se zove: Moja je sreća – ruke Ljubuškoga vijeća.

„Pošto u ljubuškom Gradskom vijeću nema više oporbe. A demokracija ko u Južnom Laosu, Tiho i ne upita „ko je za“, svi dižu ruke. Tiho rekne“dajem na glasanje prijedlog o donošenju…“ Vjerica odma piše „usvojeno“. Od 25 članova Gradskog vijeća, 20 iz HDZ-a. A i ovih pet što nisu, ne smiju se vele bunit“, obrazložio je Meštar dodjelu suvenira.

„Nekad je Žarkić napada s pitanjima, Marija Herceg sedam amandmana imala, Ante Paponja pritija na vlast ko Abraham na Filistejce. A sad, cijena vode – usvojeno, trotoar – usvojeno, ispilali bi park – more, isfrezali bi kružni – ožeži. I drug Tito je ima veću oporbu“, ocijenio je oštro Meštar.

„Druže Tiho ne bojte se Rusa pucat ćemo iz svakoga busa“, završio je Meštar.

Središnji događaj bilo je suđenje Marku Karnevalu po pet glavnih točaka optužnice:

1.NOGOMETNI SKANDALI I NEPOSTOJEĆI PENALI

2.SPUŠĆANJE BILOG CVITKA TAMO IZNAD KIJEVA

3.POSKUPLJENJE GORIVA, KRUVA, PELETA I MISE ZA POKOJNE

4.PROMJENA IZBORNOG ZAKONA U DRŽAVI CURACAO

5.KAKO JE MOSTAR POSTAO JERUZALEM

Časni sud donio odluku da je Marko Karneval kriv, te je smrtno osuđen, a presuda će se provesti spaljivanjem u Prologu.

Nakon smrtne presude pročitana je posmrtna besida Marka Karnevala.

Program Karnevala će se nastaviti prema sljedećem rasporedu:

16,00h – Početak programa u Prologu

  • Karnevalski ručak za sve goste i sudionike karnevala
  • Prološka oporuka
  • Diple purple
  • Spaljivanje Marka Karnevala
  • Vatromet

19,00h – Bal pod maskama

22,00h – Dodjela Nobelove nagrade za najbolje maske

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?