Leko: Patimo svi, ali nema predaje

Dinamo je u derbiju 23. kola SuperSport HNL-a s visokih 4:0 pobijedio Hajduk, a trener Splićana Ivan Leko priznao je da kad je došao u Split nije očekivao ovakav razvoj događaja, piše hrt.hr.

–  Maksimalno zaslužena pobjeda Dinama, da nisu zabili na početku zabili bi kasnije. Nama je bolno, imamo puno problema, nismo ni blizu onoga gdje bi trebali biti. Trudimo se, ali to jako loše izgleda, težak dan za sve nas koji volimo Hajduk, rekao je Leko.

Igrači Hajduka nisu bili agresivni.

– Očigledno igramo naivno, igramo neki mekani presing, da smo parkirali autobus u šesnaestearc manje loše bi to izgledalo. S kvalitetom koju ima naš suparnik oni su nas lagano kaznili. No sigurno nije bio plan da moji igrači stoje tako daleko.

Je li bila dobra doluka da zaigra Livaja?

– On je uvijek ispravna odluka, on puno znači ovoj ekipi, imao je problema s virozom, ali po govoru tijela bilo je jasno da on želi igrati deri, to je bila najmanje loša odluka.

Mladi Luka Vušković imao je težak debi.

– Nadali smo se da će biti bolja utakmica, igrati za Hajduk je san svih klinaca u Dalmaciji, ali nažalost neće ga se sjećati po dobrome.

Je li očekivao ovakav razvoj događaja po povratku u Hajduk?

– Došao sam u situaciju koja je bila dobra, stabilna, a sad se događa puno teških stvari, patimo svi, ali nema predaje, kad je teško glavu gore. Čovjek izgubi tek kad se preda, mi se sigurno nećemo predati, vratit ćemo se velikim radom i poniznošću i sigurno ćete uskoro gledati bolji Hajduk. 

je li borba za naslov gotova?

– Ne bavimo se matematikom, bavimo se svakom sljedećom utakmicom. Imamo tri poraza u šest utakmica, znači da nismo na nivou, to je naš prioritet, imamo naših problema i idemo utakmicu po utakmicu, zaključio je trener Hajduka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?