Lendo: Neću podržati novu Vladu FBiH ako Nikšić bude predložen za premijera

Refik Lendo, novoizabrani potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, u prvom obraćanju nakon izbora je kazao da neće podržati izbor Vlade FBiH ako prijedlog za premijera bude Nermin Nikšić.

“Glasovanje je završeno, čestitam gospođi Lidiji ona je predsjednica, mi smo potpredsjednici. Od danas i u narednom periodu trebamo raditi kao tim u interesu Federacije i građana Federacije. Tako ću se ja ponašati, nadam se da ćemo kada je u pitanju Vlada Federacije biti efikasni i da ćemo u okviru trideset dana završiti svoj dio posla”, kazao je Lendo.

Na pitanje šta znači biti efikasni kazao da će nastojati u “okviru kako je zakon rekao i u narednih 30 da usuglasimo i odaberemo Vladu Federacije. Da predsjednica da nama prijedlog i da mi damo suglasnost”, prenosi Klix.

Dodao je da će SDA sudjelovati u svemu tome i da je on član SDA i predstavnik Bošnjaka, a da ako prijedlog za premijera bude Nermin Nikšić on neće podržati tu vladu.

“Moramo zajedno odlučiti predsjednica i dva potpredsjednika. Tako je Ustav i zakon rekao, svaka druga kombinacija nije dobra za Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Lendo.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?