Desetogodišnjak u Srbiji došao u školu s 3000 eura i počeo dijeliti novac

Učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Vožd Karađorđe” u Aleksincu u Srbiji odnio je iz kuće 3.000 eura roditeljske ušteđevine kako bi ih podijelio prijateljima  iz razreda.

Desetogodišnji dječak je jednog dana došao u školu i svima u razredu šapnuo da im je pripremio iznenađenje nakon nastave. Okupio je cijeli razred i počeo dijeliti novac. Nekima 50, nekima 100, a nekima 300 eura.

U prvi trenutak djeca su bila zbunjena, no tu zbunjenost brzo je zamijenilo oduševljenje novcem.

Sve se saznalo nakon nekoliko dana, kada je majka dječaka u sinovom džepu pronašla 300 eura. Nakon što se dječak malo iscijedio, priznao je što se dogodilo u razredu.

Majka je odmah pozvala učiteljicu, koja je obavijestila i ostale roditelje. Većina djece dobiveni novac odmah je dala roditeljima, no bilo je i onih koji se baš i nisu htjeli odreći eura.

Majka jednog dječaka prevrnula je cijelu kuću jer joj sin nije htio vratiti novac, a ispod tepiha je pronašao 200 eura. Neka su djeca čak vraćala novac u dinarima jer su ih mijenjali u mjenjačnici. Bilo je i djece koja su potrošila sav novac, pa su roditelji morali vratiti novac iz svog džepa, piše Informer.

Desetogodišnjak je na ideju došao nakon što je u razred došao novi učenik iz imućne obitelji, koji je svoje kolege nakon škole izveo na pizzu i kekse te ubrzo postao omiljen u razredu.

 To se nije svidjelo dječaku koji je odlučio uzeti ušteđevinu svojih roditelja kako bi postao popularan.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?