Raste broj tvrtki u BiH s blokiranim računima, 131 tvrtka više za mjesec dana

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa tvrtki u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je kako je u BiH krajem veljače bilo blokirano 101.899 računa tvrtki te da 55.666 tvrtki ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj, broj blokiranih računa tvrtki povećan je za 131, a broj tvrtki koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 65.

U novom izvještću, koji sadrži 4.099 stranica (devet više u odnosu na prethodni izvještaj) , pobrojane su tvrtke iz svih sfera društvenog života, od gospodarskih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenoga2012. godine, broj blokiranih računa tvrtki u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale bar jedan blokiran bankarski račun.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?