Čačić zadovoljan unatoč remiju: I ovaj bod nas vodi bliže naslovu

Nogometaši Dinama odigrali su 1:1 s Osijekom u 24. kolu domaćeg prvenstva. Iako njegova momčad nije stigla do pobjede, trener Modrih Ante Čačić bio je zadovoljan, piše hrt.hr.

– Gledali smo dobru utakmicu, naročito je bila dobra s naše strane, iako semafor to ne pokazuje. Dinamo je imao dominaciju svih 90 minuta, imali smo puno prilika, ali nije bila dobra realizacija i iz tog razloga su dva boda manje uknjižena. Ali, i ovaj bod se piše, i ovaj bod nas vodi bliže naslovu, rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon utakmice s Osijekom.

– Mene veseli naša prezentacija, ali naravno da nisam zadovoljan s realizacijom. Kad se toliko prilika stvori, a ne postigneš gol, onda se u nogometu može dogoditi da ostaneš i bez ovog boda. Momčad je zaslužila odmor i spremamo se za sljedeće utakmice. Čestitam gostima na velikoj želji da se prezentiraju u dobrom svjetlu, učinili su sve da se obrane i u tome su na kraju rezultatski i uspjeli, izjavio je strateg hrvatskog prvaka.

Hvale vrijedan je fair-play potez Roberta Ljubičića koji je pao u šesnaestercu Osijeka, no sam je prizano sucu da to nije bilo za kazneni udarac.

– Ljubičić nam je rekao da nije bilo nekog značajnog kontakta. Vjerojatno bi i VAR pregledavao ovu situaciju, no kako god, Ljubičićeva instinktivna reakcija je za svaku je pohvalu.

Dinamu je ovo bila treća utakmica u osam dana, no trener Čačić je napravio samo dvije izmjene. Na poluvremenu je zamijenio Arijana Ademija umjesto kojega je ušao Marko Bulat, a u završnici dvoboja, u 87. minuti Josip Drmić je ušao u igru umjesto strijelca Brune Petkovića

– U poluvremenu smo iz igre povukli Arijana Ademija jer je osjetio zatezanje mišića. U drugom dijelu imali smo dobar ritam, stvarali šanse i nisam vidio potrebu prekidati taj ritam. Jedino sam u zadnjim minutama mijenjao Brunu Petkovića za Josipa Drmića. Momčad je dobro funkcionirala, stvarali smo prilike, stajali visoko, nismo dozvoljavali gostima da uđu u naših 16 metara osim te situacije kod udarca iz kuta, rekao je trener Modrih.

Dvaput je mrežu Osijeka zatresao Dario Špikić, no pogoci nisu priznati zbog zaleđa, što ljuti Čačića.

– U poluvremenu sam ga ukorio zbog toga, nedopustivo je da dvaput bude u zaleđu, da ne prati visinu lopte, mora to vidjeti. Sve je to pitanje  dekoncentracije, mora to popraviti, rekao je trener Dinama.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?