Više od 280.000 skijaša tijekom 72 dana skijanja na Jahorini

Jahorina jučer bilježi 72. dan skijanja u tijeku kojih je ugostila više od 280.000 skijaša, dok je zabilježeno gotovo 2.200.000 korištenja vertikalnog ski-transporta, rekla je glasnogovornica Olimpijskog centra “Jahorina” Sanja Ćeremidžić.

Ona je rekla da je Jahorina, iako je poznata po nevjerojatnim stazama i najmodernijim instalacijama vertikalnog transporta, tijekom prethodnih godina postala sinonim za zabavu, prvenstveno sportskog karaktera.

Čeremidžićeva je izjavila novinarima da su takvu zabavu posjetioci Jahorine danas mogu pronaći na platou Poljice, a Olimpijski centar je za najbolje na “Mocart tekvoli zimskom turniru” pripremio ski-kartu, kako bi još više uživali na planini, ali i pokazali sportsko umijeće na jahorinskim stazama, ne samo na “tek” stolovima.

Prema njenim riječima, ovaj natjecateljski  vikend, na Jahorini su osim “Tekvoli turnira” obilježile i trke “Red bul houm ran”, “Termag Fis kup” i “Fis snow art” koje su privukle natjecatelje iz 20 različitih zemalja.

Ona je istaknula  da će u srijedu, 8. ožujka , za sve dame povodom proslave Dana žena biti besplatno cjelodnevno skijanje na ovoj planini.

Za četvrtak, 9. ožujka , na Jahorini je najavljena diplomatski ski-trka, a u subotu, 11. ožujka , trka “Sky snow”.

Direktor agencije za organizaciju događaja Acar Events Adni Čelendžer rekao je da je “Tekvoli turnir” organiziran na Bjelašnici, Vlašiću i Ponijerima, a finalni mečevi na Jahorini.

“Tekvoli kao novi sport na našim prostorima temelji se na odbojci i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu – ‘Tek’ stolu”, rekao je Čelendžer.

On je naveo da je turnir u kratkom roku u potpunosti osvojio srca mnogih natjecatelja  i ljubitelja planine, koji posebno uživaju u nadmetanju u novoj dimenziji ovog sporta – na snijegu.

Čelendžer je rekao da je plan da ovaj sport dobije na popularizaciji širom BiH i da u budućnosti ima svoje predstavnike na Olimpijadi.

Na današnjem turniru “Mocart Tekvoli kup” na Jahorini sudjelovalo je 10 ekipa, a pobjednici su Rijad Begić i Tamara Ćešić.

Tekvoli je urban sport zasnovan na odbojci, a turnir je odigran na specijalnim zakrivljenim stolovima i u muško-ženskim parovima.

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama – betonu, pijesku i akrilu, u zatvorenom ili otvorenom prostoru, prenosi Srna.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?